null Live online college Activerend online onderwijs

ALG_MicroM_Activeren_in_OnlineOnderwijs_15234_head_large.jpg
Leren
Live online college Activerend online onderwijs
Op 17 maart 2020 van 19.00 tot 20.00 uur geeft de Open Universiteit een live online college met als onderwerp Activerend online onderwijs. Het college wordt gegeven door Gino Camp en Tamara van Driel. Vragen stellen tijdens het college is mogelijk. Dit college is de eerste in een reeks colleges waarin de Open Universiteit haar expertise wil delen met alle onderwijsprofessionals die hun onderwijs online willen brengen.

De experts

Het online college van 17 maart 2020 wordt verzorgd door onderwijsexperts dr. Gino Camp ( faculteit Onderwijswetenschappen en Tamara van Driel (Expertisecentrum onderwijs ECO). 
Moderatoren bij elke virtuele klas zijn dr. Marjan Nijkamp, universitair docent Gezondheidspsychologie, en drs. Iwan Wopereis, docent ECO.

Volg het college Activerend online onderwijs

Klik op de link om naar het college Activerend online onderwijs te gaan. De sessie is het best te volgen via de browsers Chrome en Firefox. Voor het optimaal volgen van de sessies wordt gebruik van een headset of oortjes geadviseerd. 

Terugkijken via de speciale website over digitale didactiek

Na afloop zijn de video-colleges terug te zien via de OU-website over digitale didactiek www.ou.nl/ddguide. Op deze website brengt de OU op het gebied van online onderwijs bijeen. Denk aan (wetenschappelijk onderbouwde) adviezen voor docenten van allerlei onderwijsniveaus die hun onderwijs online willen brengen, maar vooral praktische tips & tricks. De website wordt de komende dagen nog verder uitgebreid.

Collegereeks

Dit college maakt deel uit van een reeks colleges waarin de Open Universiteit haar expertise wil delen met alle onderwijsprofessionals die vanwege corona online onderwijs willen geven. De volgende colleges zijn ingepland: 

  • Activerend online onderwijs (17 maart)
  • Digitaal lesmateriaal (18 maart)
  • Digitaal lesmateriaal maken (19 maart)

Kijk ook op de OU-website over digitale didactiek