null Live online college: Effectief, efficiënt en plezierig online studeren - studietips

OW_EffectiefStuderen_12480_head_large.jpg
Leren
Live online college: Effectief, efficiënt en plezierig online studeren - studietips
Op donderdag 26 maart 2020 van 19.00 – 20.00 uur geeft de Open Universiteit opnieuw een live online college. Het onderwerp is Effectief, efficiënt en plezierig online studeren. Het college bevat studietips voor al degenen die nu al dan niet noodgedwongen thuis moeten leren. Dit college is de zevende in een reeks gratis online colleges waarin de Open Universiteit haar expertise wil delen. De eerste zes waren gericht op onderwijsprofessionals die vanwege het coronavirus online onderwijs willen geven. Dit zevende college richt zich juist op studenten. En dat kunnen ook docenten zijn die nu online leren hoe ze online onderwijs kunnen maken.

De expert

Het college van 26 maart 2020 wordt verzorgd door Renate de Groot, hoogleraar Biopsychologie van leren, verbonden aan de faculteit Onderwijswetenschappen. Vragen stellen tijdens het college is mogelijk.

Moderatoren zijn dr. Marjan Nijkamp, universitair docent Gezondheidspsychologie, en drs. Iwan Wopereis, docent Expertisecentrum onderwijs ECO.

Volg het college 

Ga naar de website Digitale didactiek om naar de colleges te gaan. De sessie is het best te volgen via de browsers Chrome en Firefox. Voor het optimaal volgen van de sessies wordt gebruik van een headset of oortjes geadviseerd. 

Terugkijken op website Digitale didactiek

Na afloop zijn de online-colleges terug te zien eveneens via de website over Digitale didactiek. Op deze website brengt de OU informatie op het gebied van online onderwijs bijeen. Denk aan (wetenschappelijk onderbouwde) adviezen voor docenten van allerlei onderwijsniveaus die hun onderwijs online willen brengen, maar vooral praktische tips & tricks. De website wordt de komende dagen nog verder uitgebreid en na 26 maart dus ook met tips en tricks voor de studenten en leerlingen zelf.

Houd de website in de gaten. Als er nieuwe colleges gepland worden, wordt dat daar aangekondigd. Of volg de website Digitale didactiek.