null Lustrumscore OU-master Software Engineering: 5e keer op rij topopleiding in Keuzegids Masters

ALG_KeuzegidsMasters_2019_15592_head_large.jpg
Leren
Lustrumscore OU-master Software Engineering: 5e keer op rij topopleiding in Keuzegids Masters
De masteropleiding Software Engineering van de Open Universiteit heeft in de Keuzegids Masters 2019 die 5 maart 2019 is verschenen, voor het vijfde jaar op rij het predicaat ‘topopleiding’ gekregen. Deze master is tweede in de ranglijst van universiteiten die een master Software Engineering aanbieden. Bovendien staat de Open Universiteit in de ranglijst van beste Nederlandse universiteiten aangesloten bij de VSNU in deze gids op de vierde plaats van de veertien universiteiten.

Hoge waardering van gedreven studenten

Programmaleider van de master Software Engineering, prof. dr. Marko van Eekelen: ‘Het predicaat ‘topopleiding’ is nu voor de vijfde keer op rij aan de master Software Engineering toegekend. De opleiding is gestart met een eerste lichting in 2012. De eerste paar jaar waren er in totaal nog niet genoeg studenten om in de ranking te staan bij de Keuzegids. Zodra dat wel het geval was, kregen we direct het predicaat topopleiding en zijn dat nu voor het vijfde jaar achtereen: geweldig mooi is dat.
Ik ben supertrots op onze docenten die, ondanks de hoge werkdruk, er elk jaar weer in slagen onderwijs van topkwaliteit te geven. Maar ik ben nog veel trotser op onze zeer gemotiveerde studenten die, vaak naast een drukke baan, deze academische topopleiding succesvol volgen. Het predicaat ’topopleiding’ is een blijk van hoge waardering van deze gedreven studenten.  Daar gaat ons onderwijshart nóg harder van kloppen.’

Positieve waardering

De masteropleiding Software Engineering krijgt in de Keuzegids Masters 2019 vooral positieve waardering voor de inhoud van het programma, toetsing, docenten, wetenschappelijke vorming, studeerbaarheid en praktijkgerichtheid. De Keuzegids stelt: ‘De Open Universiteit bevalt de deelnemers bijzonder goed.’

Student- en expertoordelen

De Keuzegids Masters 2019 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de Keuzegids ook expertoordelen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen, meegenomen. De Keuzegids Masters wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde masteropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.