null Maandelijks e-zine over bijdragen VSNU-universiteiten aan Sustainable Development Goals

ALG_ezineOAJ18_14249_head_large.jpg
Maandelijks e-zine over bijdragen VSNU-universiteiten aan Sustainable Development Goals
Eind september en oktober 2019 zijn de eerste e-zines van de Vereniging van Nederlandse universiteiten VSNU verschenen over de impact die universiteiten met onderzoek realiseren op de verwezenlijking van de SDGs, de Sustainable Development Goals. Als een van de VSNU-universiteiten draagt ook de Open Universiteit hieraan bij.

VSNU e-zine over bijdragen universiteiten aan SDGs

Eind september en eind oktober 2019 zijn de eerste VSNU e-magazines verstuurd over de bijdragen van de 14 universiteiten aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse universiteiten (VSNU) aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Doel is de maatschappelijke impact van de universiteiten inzichtelijk te maken richting politiek en media. Over de e-zines wordt gecommuniceerd via de kanalen van de universiteiten en de social media.

Eind september 2019 is bovendien het SDG-dashboard gelanceerd op de website van de VSNU.

SDG 8: Waardig werk en economische groei

Het e-zine van september gaat over de bijdragen aan SDG 8, waardig werk en economische groei en is gemaild naar de VSNU-achterban, waaronder Kamerleden en ministeries.

Check de bijdrage van de Open Universiteit aan dit e-zine.

SDG 16: Vrede, justitie en sterke publieke diensten

Het e-zine van oktober gaat over de bijdragen van de VSNU-universiteiten aan SDG 16, Vrede, justitie en sterke publieke diensten en is ook gemaild naar de VSNU-achterban.

Lees ook de bijdrage van de Open Universiteit aan dit e-zine.

SDG-impactcampagne

De lancering van het e-zine in september 2019 was tevens het startschot voor de universiteitsbrede SDG-impactcampagne. Vanaf dat moment staat elke maand steeds één SDG centraal. In de campagne komen de SDGs aan bod waar de Nederlandse universiteiten een sterk profiel hebben.

Doel van de campagne is de maatschappelijke impact van de universiteiten inzichtelijk te maken richting politiek en media.