null Masterclass Denken in organisaties: pleidooi voor een nieuwe verlichting

PSY_Masterclass_MCDIO_14582_head_large.jpg
Leren
Masterclass Denken in organisaties: pleidooi voor een nieuwe verlichting
Veel economische wetten die lange tijd de basis vormden van het denken in organisaties lijken niet meer te werken. Het dogmatische geloof in marktwerking, vraag en aanbod en winstdenken, en een amorele drijfveer van groei om de groei, zorgen ervoor dat bedrijven krakend tot stilstand komen. In het onderwijs zit de toenemende nadruk op verantwoording de onderwijsprofessionals steeds meer in de weg. De leefomgeving van toekomstige generaties loopt daarbij onherstelbare schade op. Het is hoog tijd om anders na te denken over samenwerken, duurzame ontwikkeling en rijkdom. Maar hoe dan? Op 1 juni 2018 gaan dr. Tjip de Jong, prof. dr. Joseph Kessels en dr. Arnoud Evers hierop in tijdens de Masterclass Denken in organisaties: pleidooi voor een nieuwe verlichting.

Kijken vanuit de Verlichtingsfilosofie naar de toekomst van organisaties

Tijdens deze Masterclass grijpen de inleiders terug op de belangrijkste inzichten uit de Verlichtingsfilosofie en passen die toe op de vraagstukken van de 21e eeuw. Daardoor ontstaat er ruimte voor innovatie, vernieuwing en duurzame verandering. Met een inspirerende routekaart bieden zij de deelnemers nieuwe inzichten en handvatten om anders naar de toekomst van organisaties te kijken. Zij moedigen de deelnemers aan om zelfstandig en kritisch te durven denken, met meer aandacht voor altruïsme, empathie en duurzaamheid als belangrijke drijfveren voor het menselijk handelen.

Praktische informatie

De online masterclass op 1 juni duurt van 9.00 tot 12.00 uur. Van 11.00 tot 12.00 uur vindt de live online uitzending plaats met Tjip de Jong, Joseph Kessels en Arnoud Evers. Van tevoren wordt de deelnemers gevraagd de introductietekst Proloog te lezen en twee tot drie vragen te formuleren als input voor de online masterclass. Tussen 9.00 en 11.00 kunt u de vragen posten. Tijdens de live uitzending kunt u ook actief participeren via de chat.

Voor meer informatie over de uitzending en aanmelding kunt u terecht op de site van de masterclass. Bij deze masterclass hoort een aparte website met aanvullende informatie en bronnen.

 

Update:

Masterclass gemist? Bekijk de video-opname.