null Micromodules Activerend online onderwijs - ontwikkeld als afscheidscadeau rector

Micro_Algemeen_15238_head_large.jpg
Leren
Micromodules Activerend online onderwijs - ontwikkeld als afscheidscadeau rector
Anja Oskamp, afscheidnemend rector van de Open Universiteit, is altijd een groot pleitbezorger geweest van activerend online onderwijs. Als afscheidscadeau heeft de instelling een reeks micromodules ontwikkeld over dit type onderwijs. Deze zijn voor iedereen gratis te volgen. De eerste start op maandag 4 februari 2019.

Activerend online onderwijs

Tijdens het rectoraat van Anja Oskamp is het onderwijs van de Open Universiteit heruitgevonden. De opleidingen zijn stap voor stap omgebouwd tot opleidingen met meer structuur waarin gepersonaliseerd activerend online onderwijs centraal staat. Het leek de organisatie dan ook passend om afscheid te nemen met een cadeau dat de opgedane kennis deelt over het onderwijstype waar zij zo’n voorstander van is. 

Ervaringen uit het verleden, het nu en de toekomst

De opgedane ervaring in het ontwikkelen van dit type onderwijs, maar ook de wensen en mogelijkheden van de toekomst zijn verwerkt in een reeks gratis micromodules met een studieomvang van 2 tot 4 uur. In de micromodules kan iedereen meteen ook zelf ervaren wat activerend online onderwijs is. De modules zijn als reeks, maar ook los te volgen. De onderwerpen zijn:

  • Wat is online onderwijs?
  • Activeren in online onderwijs
  • De virtuele klas
  • Virtual reality in online onderwijs
  • Toetsen in online onderwijs
  • Onderzoek over online onderwijs

Aanmelding geopend bij de rectoraatsoverdracht

Op 14 december 2018 vond tijdens de diesviering van de Open Universiteit de rectoraatsoverdracht plaats. Het cadeau is toen symbolisch overhandigd aan Anja Oskamp en de registratie werd officieel geopend.

Meedoen?

Heb je interesse in Activerend online onderwijs? Wil je zelf ervaren hoe het is om activerend online onderwijs te volgen? Wil je weten hoe je het kunt inzetten in je eigen onderwijs? Registreer je dan voor de micromodules. Dit is gratis en vrijblijvend. Je ontvangt dan een mail elke keer als een micromodule start. De eerste start op 4 februari.