null Micromodules: al meer dan 1000 inschrijvingen

Micro_Algemeen_15238_head_large.jpg
Leren
Micromodules: al meer dan 1000 inschrijvingen
Al meer dan duizend belangstellenden hebben zich geregistreerd voor de micromodules Activerend online onderwijs. In de micromodules maak je kennis met de laatste stand van zaken op het gebied van online onderwijs, de voordelen en nadelen van online leren, de manieren om online onderwijs activerend te maken, en de afwegingen en ontwerpkeuzes die ontwikkelaars maken. Tegelijkertijd ervaar je aan den lijve wat online leren is en hoe het is om met de ingezette activerende technieken online te studeren. Deelname aan de micromodules is gratis. De studiebelasting van een micromodule is ongeveer 2 uur.

 

Leren en ervaren

De eerste micromodule start op 4 februari 2019 en gaat in op de vraag wat is online leren? Welke vormen zijn er, wat zijn de sterktes en zwaktes, hoe verhoudt het zich tot contactonderwijs? Je gaat onder andere aan de slag met chats, vlogs en blogs, hoort welke keuzes en afwegingen de ontwikkelaars hebben gemaakt en ervaart hoe het is om met die technieken te leren. In latere micromodules komen nog allerlei andere activerende online mogelijkheden voorbij, gaande van virtuele klassen, tot virtual en augmented reality en serious games.

Deelname

Een groot aantal van de onderwijsprofessionals en andere belangstellenden die zich hebben geregistreerd heeft ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid aan te geven welke vragen zij in de micromodules beantwoord willen zien. De ontwikkelaars van de micromodules nemen die zoveel mogelijk mee. Registratie voor de micromodules is vrijblijvend. Steeds als een micromodule start, ontvangen de geregistreerden een mail met een link naar de micromodule.

Deelnemers aan een micromodule bepalen zelf wanneer ze inloggen en met de module aan de slag gaan. Om in te loggen, moeten je eerst (eenmalig en gratis) een account aanmaken. Een micromodule wordt steeds één week begeleid. Daarna blijven alle materialen beschikbaar en worden ook de opnamen online gezet. Je kunt dan alles nog wel terugkijken, maar is er geen actieve begeleiding meer.

Meer over de zes micromodules op: www.ou.nl/micromodules.