null Mid Term Conference Train4smartservices focust op toekomst

INF_Train4Smart_16210_head_large.jpg
Leren
Mid Term Conference Train4smartservices focust op toekomst
In het voor een Computable Award 2019 genomineerde Train4smartservices-programma werken bedrijven, onderwijsinstellingen (waaronder de Open Universiteit) en gemeenten nauw met elkaar samen om pas afgestudeerde jongeren enthousiast te maken en deels om te scholen voor een baan in de IT en smart services. Op donderdag 3 oktober 2019 neemt de Open Universiteit deel aan de Train4smartservices Mid Term Conference in België.

Mid Term Conference

De partners krijgen op de Mid Term Conference een update over het programma met enkele facts en figures. De deelnemers luisteren naar bedrijven en trainees en willen vooral hun mening horen over de toekomst. Men gaat in dialoog aan vier ronde tafels over de opleiding, de behoeften van de arbeidsmarkt, de trainees en de verwachtingen van bedrijven.

Over de opleiding

Op 1 september 2018 begon de eerste lichting trainees aan hun 18 maanden durende traineeship. De trainees hebben de eerste twee fases van het Train4smartservices programma doorlopen en starten nu met hun specialisatie. Op 16 september 2019 is de derde fase van het traject gestart met een verdieping in software development en Data Science.

Over Train4smartservices

Train4smartservices is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Over de Computable Awards

Ict-vakblad Computable heeft tien opleiders genomineerd voor de Computable Awards 2019. Een groep van in totaal negen Computable-experts heeft de 25 voordrachten in de categorie 'Opleider van het Jaar' digitaal beoordeeld. Hun oordeel vormde de basis van waaruit de algemene jury van de Computable Awards 2019 de tien genomineerden, waaronder het Train4SmartServices-programma, heeft bepaald.