null MKB Datalab Limburg genomineerd voor Computable award 2021

HEADER_IF_head_large.jpg
MKB Datalab Limburg genomineerd voor Computable award 2021
De redactie van Computable heeft het MKB Datalab Limburg genomineerd voor de Computable Awards 2021 in de categorie Partnerproject. De Open Universiteit is een van de partners in het Datalab.

Motivatie nominatie

Computable motiveert de nominatie als volgt: 'Het MKB Datalab Limburg is open. Ondernemers die willen digitaliseren, zeker als ze iets willen doen met data, kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij het lab. Het lab brengt de mogelijkheden in kaart, kan zorgen voor een stagiaire en biedt trainingen en masterclasses aan. Het traject is gratis. Voor een eventueel vervolgtraject wordt de ondernemer doorverwezen naar relevante marktpartijen. Voor de redactie van Computable reden om het project 'MKB Datalab Limburg' binnen de Computable Awards 2021 te nomineren in de categorie Partnerproject.' MKB lab is één van tien genomineerden in deze categorie.

Stemmen kan tot 1 november 2021.

Uitsluitend gericht op MKB

Het MKB Datalab Limburg richt zich uitsluitend op het midden- en kleinbedrijf; bedrijven met minimaal twee en maximaal vijftig werknemers. In deze groep is bijvoorbeeld nog maar 17 procent online actief. Het Datalab gaat de komende twee jaar 750 mkb’ers begeleiden, waaronder ook ondernemers die al stappen gezet hebben. In principe is het de bedoeling dat het Datalab ook daarna actief blijft. Digitalisering is een must in zowat alle sectoren en bedrijfstakken. Dan hebben we het over vele duizenden ondernemers.

OU en het Datalab: meten waar je staat en kennissessies om je te ontwikkelen

CAROU, een onderdeel van de Open Universiteit ontwikkelde voor het Datalab een instrument dat meet hoe een bedrijf ervoor staat én aangeeft welke nieuwe mogelijkheden er zijn. Het Datalab ontwikkelde tevens Kennissessies voor MKB-ondernemers. Die zijn via de Open Universiteit website gratis online te volgen. Ondernemers worden er in hun eigen tijd en tempo 'bijgepraat' op een aantal veel voorkomende thema’s op het gebied van digitalisering en data. Waar hebben we het precies over? Hoe werkt dit in de praktijk? En hoe kun je hier ook van profiteren in jouw onderneming? Thema’s zijn bijvoorbeeld online zichtbaarheid, social media adverteren, online veiligheid, data analyse, etc.

Partners

Het MKB Datalab Limburg is een initiatief van de onderwijsstellingen Gilde Opleidingen, Vista College, Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht en Open Universiteit. Het Datalab wordt ondersteund en gefaciliteerd door de Rabobank en de Brightlands Smart Services Campus (BSSC) en gefinancierd door de Provincie Limburg en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK).