null Nederlandse organisaties benutten kansen in Indonesië op het gebied van afval en de circulaire economie

NW_BodemWater_11324_head_large.jpg
Duurzaamheid
Nederlandse organisaties benutten kansen in Indonesië op het gebied van afval en de circulaire economie
Oktober 2019 ondertekenden Afvalzorg, AWECT, Hofstetter, HYVA, De Afvalspiegel/Leapfrog en Trisoplast/Multriwell het convenant 'Waste and Circular Economy Business Indonesia-Netherlands' (WasteBIN) met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

In de komende twee jaar positioneert het cluster zich door middel van uitgaande missies, inkomende bezoeken uit de afval- en circulaire economie in Indonesië, seminars en andere activiteiten. In Indonesië is een liaison aangesteld om de belangen van clusterbedrijven en de Open Universiteit te behartigen.

Van 11 tot 15 november 2019 is het cluster in Jakarta om deel te nemen aan het 'Circular Economy Forum' en in Surabaya voor een Nederlandse Roadshow.

Science en onderzoekspartners in Indonesie werken samen aan onderzoek plastic vervuiling

Onderzoekers van de vakgroep Science van de faculteit Management, Science & Technology zijn al meerdere jaren betrokken bij onderzoek naar de oorzaken en effecten van plastic vervuiling en mogelijke oplossingen, onder andere met onderzoekpartners in Indonesië.

De problemen met afval gaan verder dan Indonesië. De stortplaatsen vullen zich en het land is na China de grootste bron van plastic in de zee. De Indonesische overheid wil de hoeveelheid afval tegen 2025 met 30% verminderen en de rest recyclen.

Resultaat Indonesië-missie 2018

In oktober 2018 nam Holland Circular Hotspot met een zakelijke delegatie deel aan de missie van de Europese Unie voor de circulaire economie in Indonesië. Een groep van zes Nederlandse bedrijven en de Open Universiteit hebben sindsdien besloten om de kansen te grijpen via een Partners for International Business programma.