null Nieuwe MOOC van Dutch Blockchain Coalition in yOUlearn

ALG_Blockchain_15591_head_large.jpg
Nieuwe MOOC van Dutch Blockchain Coalition in yOUlearn
Voor iedereen die van blockchain heeft gehoord, maar nog niet helemaal weet wat het is en wat je ermee kunt doen, lanceert de Dutch Blockchain Coalition op donderdag 14 november 2019 de Nationale Blockchain Cursus. Deze gratis online cursus is te volgen via yOUlearn, het e-learning-platform van de Open Universiteit.

Lancering

In de cursus licht een brede groep van blockchainkenners de mogelijkheden en uitdagingen van blockchain toe. De online cursus is ontwikkeld door de kernpartners van de Dutch Blockchain Coalition in samenwerking met blockchain-expert Olivier Rikken, producent Crowdale en de Open Universiteit. De lancering van de cursus vindt plaats op donderdagmiddag 14 november 2019 tijdens het Jaarcongres ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Vanaf 16.30 uur is de cursus voor iedereen toegankelijk. In 2020 wordt de Nationale Blockchain Cursus verder ontwikkeld.

Samenstelling

De Nationale Blockchain Cursus bestaat uit zes verschillende modules, die elk in een uur (waarvan 45 minuten video) en in het tempo van de deelnemer kunnen worden doorlopen. Naast een grondige uitleg over de werking van de techniek worden ook onderwerpen zoals het gebruik van blockchain voor transacties (cryptocurrencies zoals bitcoin), evidence trails (van dataverificatie tot Self-Sovereign Identity) en de juridische en privacy-uitdagingen rond blockchain behandeld. Wie na deze kennismaking zich verder wil verdiepen in blockchain kan bij de Open Universiteit de certified professional course Blockchain: een pragmatische aanpak volgen.

Dutch Blockchain Coalition

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is een publiek-privaat samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid (ministeries), kennisinstituten en het bedrijfsleven. Doel is het creëren van een veilige, betrouwbare digitale blockchain infrastructuur in Nederland die aansluit op de wensen van de gebruiker van de toekomst. Internationaal maakt de DBC afspraken over standaardisatie, normering en governance. Dit doet zij onder andere met de ISO en de Europese Commissie.

Lees meer in het door DBC verstuurde persbericht.