null NOT 2019: Lezingen over bewegen en leren

OW_GoedPresteren_14136_head_large.jpg
Leren
NOT 2019: Lezingen over bewegen en leren
Tijdens de NOT 2019 verzorgen Céleste Meijs en Jérôme Gijselaers presentaties over Bewegen en leren. Dat doen ze op de stand van Senso Care. Op 22 januari 2019 vertelt Céleste Meijs over haar onderzoek naar het effect van onder andere wiebelkussens op aandacht en rekenen. Op 23 januari geeft Jérôme Gijselaers een presentatie over de relatie tussen bewegen en leren.

Leren en bewegen: een natuurlijk combinatie omdat het elkaar versterkt

Céleste Meijs presenteert de eerste bevindingen uit het pilotonderzoek van het WOBBLE project. WOBBLE onderzoekt het directe effect van drie hulpmiddelen die ingezet worden om de sensorische prikkelwerking beter te reguleren (wiebelkussen, tangle en geluiddempende koptelefoon) op aandacht en rekenen. Hierbij worden ook eventuele problemen in de sensorische prikkelverwerking betrokken. Ze geeft haar presentatie op 22 januari om 11.00 uur tijdens de NOT 2019.

Leren en bewegen: een gezond gestel en een heldere geest

Jérôme Gijselaers doet onderzoek naar de relatie tussen beweging en leren. In zijn presentatie gaat hij in op vragen als: Hoeveel beweging heeft een leerling nodig? Hoe zorgt beweging ervoor dat leerlingen beter presteren? Hoe ontwikkelt het beweeggedrag zich bij adolescenten? Zitten onze leerlingen niet veel te veel en te lang op school? En hoe hangt beweging samen met slaap en voeding? Hij geeft zijn presentatie op 23 januari om 11.00 uur en om 13.30 uur tijdens de NOT 2019.