Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer lezen
OnderwijsInnovatie 3 uit
Op 16 september verschijnt de derde editie van het tijdschrift OnderwijsInnovatie in 2017. Het blad is nu al online te lezen via onze website.

In dit nummer o.a.

  • Een interview Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland, en Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Een gesprek over het belang van wetenschap, samenwerking, investeringen en de rol van docenten. 'De connectie tussen bedrijfsleven en hoger onderwijs zal alleen maar sterker worden.'
  • Over onderwijs o.a. een artikel over zelfsturende teams in de onderwijspraktijk. De Academie voor Financieel Management van Avans Hogeschool werkt nu zo'n drie jaar in zelfsturende teams. Dit artikel beschrijft de gevolgde route, de huidige positie en de lessen die geleerd zijn.
  • Het Praktisch artikel gaat over onderwijs zonder opdrachten. De opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft de pilot Deltastroom uitgevoerd. Uitgangspunt was dat de studenten zelf gedurende het studietraject bepalen hoe zij komen tot de vastgestelde leeruitkomsten. Dit artikel beschrijft de aanleiding van dit pilotproject, de didactische aanpak en de leerervaringen voor doorontwikkeling van de pilot.

En verder

  • De opinie van Rob Martens: Ook in onderwijspublicaties duikt steeds vaker het 'van nature' argument op. Volgens Martens moeten we evolutionaire verklaringsmodellen in het onderwijs serieuzer nemen...
  • Daarnaast het onderwijs- en onderzoeksnieuws, de column van Ferry Haan en meer interessante artikelen.

OI online lezen
Het tijdschrift OnderwijsInnovatie is online te lezen via onze website. Op deze site kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor een gratis abonnement op het kwartaalblad.