null Open Universiteit bij top 3 universiteiten in Keuzegids Masters 2018

ALG_KeuzegidsMaster_2018_head_large.jpg
Open Universiteit bij top 3 universiteiten in Keuzegids Masters 2018

De Open Universiteit staat ook met haar masteropleidingen in de top 3 van de veertien universiteiten aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU). Dat blijkt uit de ranglijst beste masterinstellingen wo in de Keuzegids Masters 2018 die 8 maart 2018 is verschenen. De Open Universiteit staat op de derde plaats in de lijst. Wageningen University is eerste en de Universiteit Twente tweede.

Met masters op 3, met bachelors op 2 van de 14 universiteiten

Rector magnificus van de Open Universiteit, prof. mr. Anja Oskamp: ‘We zijn blij met de constante waardering van studenten en experts voor de kwaliteit van ons onderwijs, resulterend in een plek in de top 3. Op aspecten als toetsing, docenten, wetenschappelijke vorming en studeerbaarheid zijn studenten heel tevreden. Door de vernieuwing van ons onderwijs is de tevredenheid op andere punten gedaald. We zijn al aan de slag met verbeterpunten uit onze onderwijsevaluaties en dat blijven we doen.'
In de Keuzegids Universiteiten 2018 waarin alle wo-bacheloropleidingen worden vergeleken en die in  november 2017 is verschenen, staat de Open Universiteit op de tweede plaats in de ranglijst van beste bacheloruniversiteiten.

Student- en expertoordelen

De Keuzegids Masters 2018 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de keuzegids ook expertoordelen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen, meegenomen. De Keuzegids Masters wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde masteropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.