null Open Universiteit lanceert Gaming Fieldlab

OW_Gaming_Fieldlab_head_large.jpg
Digital Learning
Open Universiteit lanceert Gaming Fieldlab
Op gezamenlijk initiatief van de Open Universiteit en de RAGE Foundation is deze week in Utrecht het DGA Gaming Fieldlab geopend. Het Gaming Fieldlab wil game-onderzoekers en game professionals bij elkaar brengen door gezamenlijke onderzoeksprojecten te financieren en bijeenkomsten te organiseren.

Gaming en kunstmatige intelligentie

Het Gaming Fieldlab gaat onderzoeksprojecten financieren waarin kennisinstellingen en gamebedrijven samenwerken op het gebied van gaming en kunstmatige intelligentie. Dat zal nieuwe technische tools en componenten opleveren die tot betere games leiden en waarmee game-ontwikkeling gemakkelijker, sneller en goedkoper wordt. Het Fieldlab gaat bovendien bijeenkomsten voor game-onderzoekers en game-professionals organiseren, gericht op netwerken, discussie, kennisdeling en matchmaking.

Samenwerking met Dutch Games Association

Het Fieldlab is gevestigd bij de Dutch Games Association (DGA), de brancheorganisatie van de Nederlandse gaming sector. De DGA exploiteert het Fieldlab onder auspiciën van de Open Universiteit en de RAGE Foundation. De fondsen bestemd voor deze publiek-private samenwerking zijn afkomstig van het Topconsortium Kennis en Innovatie van de Creative Industrie (Clicknl). Meer informatie via fieldlab@dutchgamesassociation.nl.

Lees meer over RAGE.