null Open Universiteit uitgenodigd door Europees Parlement

OW_RAGE_juni17_head_large.jpg
Digital Learning
Open Universiteit uitgenodigd door Europees Parlement
De Open Universiteit is gevraagd op 20 en 21 november 2018 het RAGE project te presenteren op een bijeenkomst van het Europees Parlement in Brussel. Samen met negen andere projecten is het RAGE project geselecteerd uit vele honderden actuele onderzoeks- en innovatieprojecten in het Horizon2020 Programma van de Europese Commissie. Het thema van deze bijeenkomst is 'Technology, Science and Arts for the good'. Het Europees Parlement wil hiermee meer aandacht geven aan de vraag hoe multidisciplinair onderzoek kan bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

Belangrijke rol voor serious games

Serious games wordt daarin een belangrijke rol toegedicht, o.a. in opleiding en training, gezondheidszorg en vergrijzing, inclusiviteit, burgerschap, innovatie en de digitale transformatie. Het RAGE onderzoek richt zich op slimme, herbruikbare technologieën voor het maken van serious games. Daarmee worden games niet alleen geavanceerder, maar ook wordt de ontwikkeling ervan efficiënter en goedkoper. Ontwikkelaars van games kunnen de technologieën die RAGE heeft ontwikkeld downloaden en integreren in hun games. Met deze nieuwe technologieën heeft RAGE zelf ook een aantal serious games ontwikkeld (over ondernemerschap en sociale vaardigheden) en succesvol getest onder 1500 deelnemers.

Ruime waardering voor het RAGE project

Het RAGE project wist al eerder ruime waardering oogsten. In 2017 bereikte RAGE een nominatie en een finaleplaats in de Europese Innovation Radar prijs voor veelbelovende 'Early stage innovations'. Dit jaar kwalificeerde de Europese Commissie het RAGE project al als een van de 'vlaggenschepen' van Horizon2020.