null Open Universiteit wint Computable Award voor beste ICT-opleider van Nederland

INF_ComputableAward_head_large.jpg
Leren
Open Universiteit wint Computable Award voor beste ICT-opleider van Nederland
De Open Universiteit is dinsdagavond 31 oktober 2017 uitgeroepen tot beste ICT-opleider van Nederland. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Computable Awards, de belangrijkste ICT-prijzen van ons land. De OU is de overduidelijke favoriet van de expertjury en behaalde bij de publieksjury – met een nipt verschil ten opzichte van de publiekswinnaar (Amsterdam School of Data Science) - de tweede plaats.
In een eerste reactie verklaart hoogleraar Software Technologie prof. dr. Marko van Eekelen 'supertrots' te zijn op de docenten en studenten van de Open Universiteit.

Ook geeft Van Eekelen te kennen dat de prijs mede in de wacht is gesleept door de  master Software Engineering. 'In 2017 hebben we veel mankracht geïnvesteerd in de zogeheten Mid Term Review. Dit kun je zien als een audit met externe en interne experts, om zo te komen tot verbeterpunten voor onze opleiders op een veelheid van aspecten, zowel inhoudelijk, organisatorisch als communicatief. De prijs is een regelrechte bekroning voor al het werk in de afgelopen jaren. Iets waar we als informatici en universiteit terecht trots op mogen en moeten zijn.'

Computable Awards

De Computable Awards - een initiatief van Computable, het vakblad en platform  voor ICT-professionals -, worden jaarlijks toegekend aan bedrijven, projecten, organisaties en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De winnaars worden bepaald door een onafhankelijke jury en de lezers en bezoekers van Computable. Dit jaar werden er prijzen uitgereikt in ruim twintig categorieën. De Open Universiteit is de winnaar in de categorie ICT-opleider van het jaar.