null OU 16e jaar op rij in top 3 Keuzegids Universiteiten 2021

ALG_Keuzegids2021_head_large.jpg
OU 16e jaar op rij in top 3 Keuzegids Universiteiten 2021
De derde plaats in de lijst van de 14 Nederlandse universiteiten, één van de zes beoordeelde bachelors is de beste van Nederland met het predicaat 'topopleiding 2021' en bovendien staan vier bachelors op de tweede plaats in de ranglijsten van hun studierichtingen. Dat zijn de waarderingen voor de Open Universiteit in de Keuzegids Universiteiten 2021 die 26 november 2020 is verschenen en waarin de kwaliteit van alle wo-bacheloropleidingen wordt vergeleken. Op de eerste plaats staat Wageningen University en op de tweede plaats Universiteit Twente.

Rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens: 'Het is mooi dat de grote inzet van onze mensen beloond wordt met een top drie notering. Maar ik ben vooral trots op de continuïteit ervan… 16 jaar lang in de top drie!'

Mooie noteringen in de ranglijsten

Topopleiding (vanaf 76 punten) is de bacheloropleiding Milieu-natuurwetenschappen met 84 punten. Deze topopleiding behoort, volgens de definitie in de keuzegids, tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs. Deze opleiding scoort ook de eerste plaats in de ranglijst van de studierichting Milieuwetenschappen. De tweede plaats in de ranglijsten van hun studierichtingen is voor de bachelors Psychologie, Bedrijfskunde, Informatica en Algemene cultuurwetenschappen.
Vooral de inhoud van het programma, docenten, haalbaarheid, toetsing en wetenschappelijke vorming worden bij deze bacheloropleidingen positief gewaardeerd.

Studentoordelen

De Keuzegids Universiteiten 2021 biedt ranglijsten die op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2019 zijn gebaseerd. De Keuzegids Universiteiten wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde bacheloropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.