Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer lezen
Leren
OU genomineerd voor 'Beste ICT-opleider van het jaar'
Het ICT-vakblad Computable heeft de Open Universiteit genomineerd voor de Computable Awards 2017, categorie Beste ICT-opleider van het jaar. Aan de nominatie ligt ten grondslag dat alle vijf 'computeropleidingen' van de OU niet alleen de eerste plaats maar ook het predicaat 'Topopleiding' verkregen in de Keuzegids Hoger Onderwijs in 2017. Dat betrof de twee bacheloropleidingen Informatica en Informatiekunde en de drie masteropleidingen Business Process Management and Information Technology, Software Engineering en Computer Science.

Jury van de Computable Awards 2017

De genomineerde ICT-opleiders zijn bepaald door de algemene jury van de Computable Awards 2017. Hierin zitten Jeroen Aris, global infrastructure architect Teva Pharmaceuticals, Fred Bons, senior program manager KWD Resultaatmanagement, Dion Kotteman, zelfstandig adviseur en oud-Rijks-cio, Geke Rosier, oprichter en eigenaar RightBrains, Reza Sarshar, projectmanager TIGIT, Bernard Vuijk, interim projectmanager namens Driven4success en Alexander Wijninga, ceo Watermelon.

Bijzonder hoge waardering

Marko van Eekelen programmaleider van de master Software Engineering is zeer verheugd met de nominatie 'Beste ICT-opleider van het jaar'. 'De Open Universiteit staat voor online onderwijskwaliteit. Dit jaar verkregen al onze IT-opleidingen het predicaat topopleiding in de keuzegids hoger onderwijs: zowel de twee bachelors Informatica en Informatiekunde als de drie masters Software Engineering, Business process Management and Information Technology en Computer Science. De master Software Engineering kreeg dit predicaat voor de derde keer op rij, nu met een bijna onwerkelijke 'topscore' van maar liefst 96 punten. Ik ben trots op onze docenten en onze ondersteuners die dit samen gerealiseerd hebben. Het geeft iedereen een goed gevoel dat de studenten onze opleidingen zo bijzonder hoog blijven waarderen.'

Stemmen

Op 4 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2017. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt. Op 31 oktober worden de de winnaars bekendgemaakt.

Kennispartner BISS Institute

De Open Universiteit is een van de kennispartners van het BISS Institute, het wetenschappelijk Instituut op de Brightlands Smart Services Campus. De Brightlands Smart Services Campus is, net als de Open Universiteit, ook genomineerd en wel in de categorie Partner Project van het Jaar.