Podcast_AnnetdeLange_head_large.jpg

De carrière van je dromen

In onze podcast Over Denken praat journalist Nynke de Jong in klinkklare taal met inspirerende wetenschappers over onderzoek dat ons allemaal raakt. En: wat drijft de mens achter de wetenschap eigenlijk?

Spotify Google Apple YouTube

Of je nu net met een nieuwe baan begint of aan de horizon het pensioen al ziet opdoemen: iedereen wil een leuke, uitdagende baan in een fijne werkomgeving. Hoe zorg je daar nou voor? Annet de Lange, bijzonder hoogleraar Succesvol Ouder Worden op het Werk, weet precies hoe je dat doet. Eén van haar succesvolle oefeningen: mentaal tijdreizen. Want door de hectiek van alledag vergeten we soms waar we vroeger zo blij van werden. Wat wilde je worden toen je acht was? Welk leven zag je voor je? Ben je op weg om die dromen waar te maken? Presentator Nynke de Jong en Annet de Lange maken een mentale tijdreis langs hun jeugd, heden en toekomst. Welke stappen kunnen we zetten om dromen te laten uitkomen, en zelf regie te houden over onze carrière?

Annet in gesprek met Nynke: ‘Ontwikkel jezelf op een positieve manier en zie meer persoonlijke groei’.

Foto van Nynke en Annet.

Annet de Lange is hoogleraar Succesvol ouder worden op het werk aan de Open Universiteit, faculteit Psychologie, vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie. Haar onderzoek richt zich op psychologische mechanismen die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid op het werk, zoals werkvermogen, motivatie, competenties en zelfmanagement.

Daarnaast is Annet de Lange lector Human Resource Management aan de Hogeschool in Arnhem en Nijmegen (HAN). En gasthoogleraar aan zowel de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Stavanger als de NTNU, faculteit Psychologie, Trondheim in Noorwegen. Anne de Lange schreef (als co-acteur) meerdere boeken op het terrein van human resource management waaronder Omdat het kan!, handvaten voor een inclusieve Arbeidsmarkt en Fit for the Future, toekomstbestendig HRM beleid.

Nynke de Jong is journalist, schrijver en podcastmaker. Na een studie Nederlands aan de Universiteit Utrecht, en een master Nederlandse Literatuur, werd ze freelance journalist. Ze maakt onze serie Over Denken en ook andere podcasts waaronder Ik ken iemand die. Ze schreef voor onder meer Algemeen Dagblad, NRC en De Muur. Ze was tafeldame bij DWDD, eindigde als tweede in de Slimste mens en werkt mee aan het programma Beat the Champions. Ook publiceerde ze de boeken Vrouw en Fiets en Vrouw kijkt Sport. En oh ja: Nynke de Jong spreekt alle voice-overs en radiospots in voor de Open Universiteit.