null Petra de Weerd-Nederhof lid van bestuur EIASM

BW_PetraDeWeerd-Nederhof_Lid_Bestuur_EIASM_19021_head_large.jpg

Petra de Weerd-Nederhof lid van bestuur EIASM

Petra de Weerd-Nederhof, decaan van de faculteit Bètawetenschappen, is toegetreden tot het bestuur van het European Institute of Advanced Studies in Management (EIASM). Samen met de andere bestuursleden gaat zij zich in de komende jaren inzetten voor het bevorderen en ondersteunen van innovatief, impactvol Europees onderzoek op het gebied van management, bestuur en aanverwante disciplines.

Binnen de faculteit Bètawetenschappen van de Open Universiteit wordt onderzoek gedaan op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid, digitale transformatie, AI en energietransitie. De Weerd-Nederhof slaat in haar rol als bestuurslid een brug tussen de ontwikkelingen op dit gebied en wat ze gaan betekenen voor innovatie (management van) ecosystemen.

Betrokkenheid

De Weerd-Nederhof is al enkele jaren nauw betrokken bij EIASM in verschillende rollen. Zij is sinds 2003 lid van het wetenschappelijke comité van de Innovation & Product Development Management conferentie die jaarlijks wordt georganiseerd. Ook zette zij zich in voor EDEN, het programma binnen EIASM voor promotieonderzoek. Binnen dit programma coördineerde De Weerd-Nederhof van 2000 tot 2015 de Summer School Technology Management.

EIASM

EIASM is een internationaal netwerk voor managementonderzoek en -onderwijs bestaande uit meer dan 70.000 wetenschappers op het gebied van management wereldwijd. De Academische Raad van EIASM telt momenteel 70 vooraanstaande universiteiten en businessscholen. EIASM levert ondersteunende diensten en huisvesting in Brussel voor acht vooraanstaande Europese academische verenigingen.

Over Petra de Weerd-Nederhof

Prof. dr. ir. Petra de Weerd-Nederhof is sinds 2022 decaan faculteit Bètawetenschappen aan de Open Universiteit en hoogleraar Innovatie van technologie-gedreven ecosystemen. Ze is ook als vrijwilliger actief bij het Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs van het KIVI, lid van de Commissie Accreditatie van de Raad voor Accreditatie en van de investeringscommissie van het WaterInnovatieFonds, en toezichthouder bij Hogeschool Wittenborg.

Portretfoto Petra de Weerd-Nederhof
Prof. dr. ir. Petra de Weerd-Nederhof