null Platform IRMA wint Nederlandse Privacy Award

ALG_Abstract_11515_head_large.jpg
Veiligheid
Platform IRMA wint Nederlandse Privacy Award
Tijdens de Nationale Privacy Conferentie van de stichting Privacy First en ECP/Platform voor de Informatiesamenleving zijn op 30 januari 2018 de allereerste Nederlandse Privacy Awards uitgereikt. Grote winnaar van de Nederlandse Privacy Awards 2018 is IRMA. Het platform is mede ontwikkeld door de Radboud Universiteit Nijmegen en de vakgroep Informatica van de Open Universiteit.

Samenwerking

De Open Universiteit sloot begin 2017 een samenwerkingsovereenkomst met de stichting Privacy by Design. De samenwerking heeft als doel om nieuwe kennis te ontwikkelen en operationele ondersteuning te geven aan de in beginsel zeer privacy-vriendelijke IRMA (I Reveal My Attributes) technologie.

Nederlandse Privacy Awards 2018

Tijdens de Nationale Privacy Conferentie van de stichting Privacy First en ECP/Platform voor de Informatiesamenleving zijn op 30 januari 2018 de allereerste Nederlandse Privacy Awards uitgereikt. Deze awards bieden een podium aan bedrijven en overheden die privacy zien als een kans om zich positief te onderscheiden en privacy vriendelijk ondernemen en innoveren tot norm te maken.

Grote winnaar van de Nederlandse Privacy Awards 2018 is IRMA. Met behulp van een state-of-the-art open source identity platform kunnen gebruikers zich authentiseren op basis van één of meer kenmerken vanuit hun verschillende rollen (contextuele authenticatie). Deze authenticatie is niet identificerend: door gebruik te maken van een 1-op-1 relatie tussen gebruiker en dienstverlener zijn zogenaamde 'brokers' niet meer nodig. De gebruiker kan anoniem gebruikmaken van diensten, zonder wachtwoord en met een minimum aan benodigde kenmerken ('attributes’). Het platform is ontwikkeld door de Digital Security onderzoeksgroep van de Radboud Universiteit Nijmegen. Fabian van den Broek en Greg Alpár van de vakgroep Informatica van de Open Universiteit hebben mede aan de wieg gestaan van het platform.

De Open Universiteit is samen met de Stichting Privacy by Design trots op deze waardering.

Zie voor meer informatie Winnaars Nederlandse Privacy Awards 2018 bekend.