null Podcast: Jan-Peter Balkenende en Karen Maas over welvaart en het bedrijfsleven

MW_Award_Boek_TourismRegionalScience_15034_head_large.jpg

Podcast: Jan-Peter Balkenende en Karen Maas over welvaart en het bedrijfsleven

Dragen bedrijven genoeg bij als het gaat om de brede welvaart? Wat gaat er al goed en wat kan er beter? 'Welvaart, de brede podcast' bespreekt het met Jan-Peter Balkenende en Karen Maas.

Brede welvaart en het bedrijfsleven

Welvaart, de brede podcast, is een podcast van ESB, het platform voor economen in Nederland. Samen met onderzoekers, beleidsmakers en politici onderzoeken ze hoe welvarend Nederland is. In aflevering 13, Brede welvaart en het bedrijfsleven, zijn te gast: oud-premier Jan Peter Balkenende, emeritus-hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition, en Karen Maas, hoogleraar accounting en sustainability aan de Open Universiteit en academisch directeur bij het Impact Centre Erasmus.

Doe je de dingen goed, of doe je de goede dingen?

Bedrijven doen soms te veel, aldus Karen Maas. Ze denken daarbij te weinig na of ze wel het goede doen. Stilstaan waar ze naartoe willen en wat ze moeten doen om daar te komen en wat ze juist niet meer moeten doen, dat gebeurt te weinig. Ze zouden in plaats van nadenken over 'doe je de dingen goed', meer moeten nadenken over doe je de goede dingen? Bedrijven proberen dat wel steeds meer, maar het lukt nog niet altijd om de financiële belanghebbenden uit te leggen waarom het creëren van maatschappelijke waarde zo belangrijk is voor het bedrijf zelf.

Beluister de podcast