null Presentaties van trendsconferenties vernieuwend onderwijs staan online

OW_LearnResilInno_head_large.jpg
Leren
Presentaties van trendsconferenties vernieuwend onderwijs staan online
Op vrijdag 22 november 2019 vond bij Agora Roermond de trendsconferentie 'Vernieuwend onderwijs voor duurzame ontwikkeling' plaats. De deelnemers gingen in deze innovatieve, inspirerende school de discussie aan over de toekomst van onderwijs en leren. Voor wie het gemist heeft of wie wil terugkijken zijn de presentaties en video-opnames nu online beschikbaar.

Video's

De conferentie werd georganiseerd in samenwerking met LINQ2019. De plenaire sessies waren allemaal in het Engels, de parallelle interactieve sessies werden in het Engels en in het Nederlands gehouden. De video-opnames van de keynotes staan inmiddels allemaal online.

Presentaties

De presentaties van de plenaire sessie met de keynotes en van de parallelle sessies zijn beschikbaar op de LINQ-website.
Ook de wetenschappelijke publicaties zijn beschikbaar via deze website.
 

Trendsconferenties

De masteropleiding Onderwijswetenschappen organiseert tweemaal per jaar voor haar studenten en andere belangstellenden een conferentie over actuele ontwikkelingen en thema's in de onderwijswetenschappen. Studenten Onderwijswetenschappen worden geacht minimaal twee wetenschappelijke conferenties te bezoeken. Dat kunnen de door de opleiding georganiseerde trendsconferenties zijn, maar ook andere wetenschappelijke conferenties. Ze moeten zich actief op de conferentie voorbereiden en achteraf een recensie te schrijven. Op deze manier maken ze kennis met dit aspect van de onderzoekswereld en kunnen ze een netwerk opbouwen. Voor alumni zijn de trendsconferenties een manier om voeling te houden met de ontwikkelingen in het vakgebied en hun netwerk in het vakgebied te onderhouden.