null Prof. Tanja Vos doceert tijdens 8e Halmstad Summer School on Testing

INF_TanjaVos_HalmstadSweden_14588_head_large.jpg
Leren
Prof. Tanja Vos doceert tijdens 8e Halmstad Summer School on Testing
De 8e Halmstad Summer School on Testing biedt een overzicht van de stand van de techniek in het testen, met inbegrip van theorie, praktijk cases, tools en hands-on tutorials door internationaal gerenommeerde onderzoekers. De Zomerschool vindt plaats van 11 juni tot 14 juni 2018 aan de Halmstad Universiteit in Zweden. Professor Tanja Vos van de Open Universiteit zal tijdens deze Zomerschool een tutorial geven over geautomatiseerd testen van toepassingen op GUI-niveau.

Test- en debuggingactiviteiten zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de kosten en inspanningen van softwareontwikkeling. Desondanks is de huidige praktijk van het testen van software vaak onvoldoende gestructureerd en gedisciplineerd. In de afgelopen decennia zijn er verschillende pogingen gedaan om op testgebied meer nauwkeurigheid en structuur te brengen. Dit resulteerde in verschillende processen, technieken en gereedschappen op de verschillende testniveaus.

Geautomatiseerd testen van toepassingen op GUI-niveau

Grafische gebruikersinterfaces (GUI's) vormen het belangrijkste verbindingspunt tussen de softwarecomponenten en de eindgebruikers en zijn in bijna alle moderne toepassingen te vinden. Dit maakt ze aantrekkelijk voor testers. Testen op GUI-niveau is testen vanuit het perspectief van de gebruiker en dus de ultieme manier om het juiste gedrag van een programma te controleren. Om doeltreffend te zijn, moeten GUI-tests wel worden geautomatiseerd.

Al een paar jaar wordt er onderzoek gedaan naar een scriptloze benadering van geautomatiseerde GUI-testen, genaamd TESTAR (Test Automation at the user inteRface level). Prof. Tanja Vos is als hoogleraar Software Engineering verbonden aan de faculteit Management, Science & Technology, wetenschapsgebied Informatica en informatiekunde van de Open Universiteit in Nederland en is docent aan de Technische Universiteit van Valencia in Spanje. Zij zal in haar tutorial de GUI-tests en de uitdagingen uitleggen. Ze introduceert TESTAR en laat de interne onderdelen zien van hoe de tool werkt en de verschillende opties die er zijn voor bijvoorbeeld actieselectie. Bovendien kunnen de aanwezigen deelnemen aan een hands-on sessie.

Praktische Informatie

Kijk voor meer informatie, programma en aanmelden op de website van de Summer School on Testing.

Tanja Vos