Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer lezen
Professionalisering binnen de zorg
In de zorgsector vinden grote veranderingen plaats. Zorginstellingen staan daarbij onder toenemende druk om efficiënter te werken, in een complexe omgeving met overheden, andere non-profit organisaties en particuliere bedrijven. Dit vraagt om gedreven zorgprofessionals. En om samenwerking met kennisorganisaties die in staat zijn om samen met de sector zelf tot een verdere professionalisering te komen.

De Open Universiteit is in toenemende mate actief in de zorgsector. Zij biedt hierbij niet alleen haar eigen onderzoeks- en onderwijsexpertise aan. In samenwerking met een diversiteit aan zorginstellingen en overkoepelende partijen wordt ook actief geïnvesteerd in het opbouwen van netwerken, expertise en voortdurende professionalisering van zowel sector als eigen medewerkers.

De Open Universiteit biedt in samenwerking met WGV Zorg en Welzijn Oost-Nederland de leergang Strategische Personeelsplanning aan. Afronding van dit programma biedt verkorte doorstroommogelijkheden binnen het Certified Professional Program Strategisch HRM, het MBA-programma en de wo-masteropleiding in Management. De leergang Strategische Personeelsplanning wordt ook in diverse andere regio's aangeboden.

Informatie en advies