null Rector magnificus OU ontvangt SURF Onderwijsaward 2018 voor voortrekkersrol in het onderwijs

ALG_OnderwijsprijsAO_head_large.jpg
Rector magnificus OU ontvangt SURF Onderwijsaward 2018 voor voortrekkersrol in het onderwijs
Tijdens de SURF Onderwijsdagen heeft bestuurder en rector magnificus van de Open Universiteit, Anja Oskamp, op 6 november 2018 een SURF Onderwijsaward in ontvangst genomen. SURF kent haar de Onderwijsaward toe voor haar voortrekkersrol in het Nederlandse onderwijs. Volgens andere professionals uit het onderwijs is zij de Nederlandse bestuurder die het meest bijdraagt aan onderwijsvernieuwing met behulp van ict en is zij een inspiratie voor anderen.

SURF over winnaar Anja Oskamp

Programmamanager Onderwijsinnovatie met ICT bij SURF, Christien Bok, stond tijdens de uitreiking stil bij de bijdrage door Anja Oskamp aan het hele onderwijsveld: “Bestuurder Anja Oskamp draagt gedreven haar visie op activerend online onderwijs uit. Bij de Open Universiteit stond zij aan de basis van het nieuwe onderwijsconcept en de digitale leer- en werkomgeving. Als lid van de stuurgroep van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT van SURF, VSNU (Vereniging van Samenwerkende Universiteiten) en VH (Vereniging Hogescholen) heeft Anja impact op het gehele onderwijsveld in Nederland. Ook internationaal als president van de EADTU (European Association of Distance Teaching Universities) en lid van de Taskforce ‘Short Learning Programs’. 

SURF Onderwijsawards

De SURF Onderwijsawards worden voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt aan een onderwijsadviseur, ict-specialist, docent, student en een bestuurder. De genomineerden vervullen volgens andere professionals uit het onderwijs een voortrekkersrol bij het innoveren van onderwijs met behulp van ict en zijn een inspiratie voor anderen. De jury heeft uit alle inzendingen op basis van een aantal criteria in elk van de vijf categorieën een winnaar geselecteerd. De jury is samengesteld uit programmamanager Onderwijsinnovatie met ICT bij SURF, Christien Bok, en twee winnaars van SURF Onderwijsawards van 2017: Jacco Jasperse (HZ University of Applied Sciences) en Felienne Hermans (TU Delft). 

Meer informatie over de genomineerden en winnaars van de SURF Onderwijsawards staat op de website van SURF.  

Over SURF

SURF is de ict-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Binnen de coöperatie SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-scholen, onderzoeksinstellingen en de universitaire medische centra samen aan ict-voorzieningen én ict-vernieuwingen. Hierdoor beschikken studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers onder gunstige voorwaarden over de beste ict-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling. SURF heeft zijn activiteiten onderbracht in drie werkmaatschappijen: SURFmarket, SURFnet en SURFsara. 

De winnaars van de SURF Onderwijsprijs

De winnaars van de SURF Onderwijsawards

De SURF Onderwijsaward

De SURF Onderwijsaward