null Slotevenement train4smartservices op 24 november

INF_Train4SmartServices_15229_head_large.jpg
Leren
Slotevenement train4smartservices op 24 november
Op dinsdag 24 november 2020 vindt de online slotbijeenkomst plaats van train4smartservices. Train4smartservices is een opleidingsprogramma voor mensen die vanuit een bestaande baan in een andere sector of vanuit een situatie zonder baan, een carrière in de IT willen opbouwen. Het Euregionale project waaraan de Open Universiteit als partner deelnam ging van start in 2018, de eerste lichting trainees hebben het programma inmiddels succesvol afgerond.

Omscholen voor carrière in de IT

Tijdens het evenement worden de resultaten van het project gedeeld en er wordt een vooruitblik op de T4SS versie 2.0 gepresenteerd. Ook is er aandacht voor de huidige arbeidsmarkt in Nederland en Vlaanderen. De slotbijeenkomst is interessant voor onderwijsinstellingen die IT-opleidingen verzorgen, IT-bedrijven en instanties die belang hebben bij het verbeteren van de match tussen vraag en aanbod van IT-medewerkers.

Betrokkenheid Open Universiteit

De Open Universiteit was betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van het onderwijsprogramma, door de inzet van docenten vanuit de vakgroep informatica. Onder de aansturing van Louise Stijnen en Mark Liedekerken waren de afgelopen drie jaar veel medewerkers van de OU betrokken bij dit project. Medewerkers van het Centrum voor Post Initieel onderwijs (yOUracademy) coachten een groep studenten tijdens de stage. Medewerkers van het Expertisecentrum onderwijs brachten hun expertise in bij het gebruik van yOUlearn binnen het project, de onderwijskundige ondersteuning bij de ontwikkeling en uitvoering van het onderwijsprogramma en ondersteuning bij de cursusevaluaties. Voor de ondersteuning van yOUlearn is ook een beroep gedaan op de IT afdeling en Onderwijsservices. Medewerkers van Finance en Control verzorgden de administratie van het project.

Euregionaal project

Het Euregionale project is een samenwerking tussen Brightlands Smart Services Campus, Corda Campus, Fontys Hogeschool Eindhoven, Hogeschool PXL, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Gemeente Heerlen, Zuyd Hogeschool en de Open Universiteit. Train4smartservices is mogelijk gemaakt met financiële steun van Interreg Vlaanderen-Nederland, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, en cofinanciering van de provincie Limburg van zowel Nederland als Vlaanderen en de provincie Noord-Brabant.

Inhoudelijk programma slotevent

Tijdens het slotevent gaat Louise Stijnen een gesprek aan met deelnemers over de haalbaarheid van het business model van het project. Prof. dr. Jol Stoffers, hoogleraar employability aan de Open Universiteit, praat over Employability in het Digitale Tijdperk. In een open dialoog geeft hij een diepgaande blik op het onderwerp, aangevuld met ervaringen van aanwezigen. Bekijk het volledige inhoudelijke programma.

Deelname en aanmelden

Op 24 november vindt het slotevenement online plaats van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan via deze website.