null Start nieuwe collegereeks Studium Generale

ALG_StudiumGenerale_2021_head_large.jpg
Start nieuwe collegereeks Studium Generale
Voor iedereen die zijn kennis wil verrijken: de Open Universiteit biedt op zaterdagmiddag 2 oktober 2021 drie publiekscolleges in het SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen. Traditiegetrouw vormen deze colleges in het Weekend van de Wetenschap de kick-off van Studium Generale in het nieuwe academisch jaar.

Programma zaterdag 2 oktober 2021

Tijdens de kick-off staat de rechtswetenschap centraal. Rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens verzorgt de inleiding. Drie hoogleraren van de Open Universiteit maken het publiek deelgenoot van recent onderzoek op het gebied van rechtswetenschappen.

  • Prof. dr. Janine Janssen, bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie, geeft een college over eergerelateerd geweld in sociale media. Wat ziet de politie? Waar moeten burgers alert op zijn?
  • Prof. mr. dr. Sven Brinkhoff, hoogleraar Strafrecht en Strafprocesrecht, gaat in op de vraag in hoeverre de rechter onrechtmatige opsporingspraktijken moet afstraffen. Waar ligt de grens?
  • Prof. dr. Emile Kolthoff, hoogleraar Criminologie, laat zien hoe de georganiseerde misdaad onze rechtsstaat ondermijnt. Liquidaties op straat vormen één aspect van ondermijning. Met als dieptepunt de moord op Peter R. de Vries.

Het programma start om 12.00 uur en eindigt om 15.00 uur, inloop is vanaf 11.30 uur. Na elk college kan het publiek vragen stellen.

Praktische info

Studium Generale kick-off: zaterdag 2 oktober van 12 tot 15 uur.
Inloop: 11.30 uur.
Locatie: Glaspaleis SCHUNCK, Bongerd 18, Heerlen.
Wij vragen u bij binnenkomst om uw coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl.

Aanmelden

Iedereen is welkom bij de gratis publiekscolleges van Studium Generale. Het aantal zitplaatsen is beperkt, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Aanmelden

Meer Studium Generale

Het hele academisch jaar organiseert de Open Universiteit openbare colleges voor studenten en publiek. Deze vinden plaats in de Limburgse Parkstadbibliotheken en onze studiecentra in Nederland en Vlaanderen. Meer informatie staat op ou.nl/studium-generale.