null Startbijeenkomst bachelor en master Rechtswetenschappen

RW_Studentendag_15862_head_large.jpg
Startbijeenkomst bachelor en master Rechtswetenschappen
In september is het zover: dan begin je aan je bacheloropleiding of masteropleiding Rechtswetenschappen. Alvast van harte welkom aan de Open Universiteit, en in het bijzonder aan de faculteit Rechtswetenschappen! Om de start van je studie zo soepel mogelijk te laten verlopen, organiseren we op zaterdag 21 augustus 2021 een online startbijeenkomst om je als aankomende student op weg te helpen met je studie aan de Open Universiteit. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de studieadviseurs, hoor je over de ervaringen van een student en krijg je concrete informatie over wat het studeren aan de Open Universiteit precies inhoudt en hoe je in september aan de slag kunt. Wat kun je precies verwachten van de bijeenkomst?

Programma 21 augustus 2021 

Hieronder vind je het programma van de online bijeenkomst, met wat korte toelichting per onderdeel.

  • 10.45 – 11.00: Inloggen (via de link die je na je aanmelding per mail ontvangt).
  • 11.00 – 11.45: Presentatie door onze studieadviseurs.

Tijdens deze presentatie leer je onder andere over de voordelen van het studeren aan de OU, alle faciliteiten, de online leeromgeving yOUlearn en het online portaal mijnOU. Verder krijg je informatie over (de opbouw van) de bachelor- en masteropleiding en hoor je bij wie je terecht kunt voor vragen tijdens je studie.

  • 11.45 – 12.15: Student aan het woord.

Een studente van onze opleiding vertelt je over haar ervaringen en geeft je informatie over de studentenvereniging Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV). Ook krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen.

  • 12.15 – 13.00: Workshop 'Iets dat krom is RECHT praten?'

Tijdens deze korte workshop maakt mr. drs. Robert Timmers (sectie Strafrecht en empirical legal studies) je wegwijs in het aanpakken en beantwoorden van casusvragen.

Aanmelden

De informatiebijeenkomst is voor alle studenten die op 1 september 2021 starten aan een opleiding of cursus aan de faculteit Rechtswetenschappen en die voor het eerst gaan studeren aan de Open Universiteit. Aanmelden is mogelijk tot en met 18 augustus via het aanmeldformulier.