null Publiekscollege: Houd jezelf niet voor de gek tijdens het studeren

ALG_StudiumGenerale_16173_head_large.jpg
Leren
Publiekscollege: Houd jezelf niet voor de gek tijdens het studeren
Eigenlijk zijn we allemaal voortdurend bezig met leren. Of we nu leerlingen, studenten, of professionals op de werkvloer zijn, we gebruiken dagelijks allerlei strategieën om nieuwe informatie te verwerken en te onthouden. Maar hoe effectief zijn die strategieën eigenlijk? Op 19 maart 2020 geeft dr. Gino Camp een publiekscollege in studiecentrum Amsterdam van de Open Universiteit over Effectief studeren.

Wat werkt en wat niet

Is het wel zo slim om de stof te markeren met een marker of om intensief te studeren vlak voor een toets? Onderzoek laat zien dat veel van de strategieën die we regelmatig inzetten helemaal niet zo effectief zijn. In dit publiekscollege neemt dr. Gino Camp je mee in wat werkt en wat niet werkt bij het leren, en hoe je je dagelijkse praktijk als lerende, maar ook als docent kunt verbeteren.

Tweede publiekscollege over kroongetuigen

Het college van Gino Camp vindt plaats van 19.25-20.10 uur. Voorafgaand daaraan, van 18.30-1915 uur geeft mr. dr. Sven Brinkhoff van de Open Universiteit een minicollege over kroongetuigen in strafzaken. Beide colleges vinden plaats op donderdag 19 maart 2020 in studiecentrum Amsterdam. (Deur open om 18.00 uur).

Over Gino Camp

Dr. Gino Camp is universitair hoofddocent bij de faculteit Onderwijswetenschappen en mede-auteur van het boek ‘Wijze Lessen’ over effectieve didactiek.

Bekijk ook zijn minicollege bij de Universiteit van Nederland over Leren leren.

Ga voor meer informatie over de publiekscolleges en aanmelden naar de Studium Generale website.