null Studium Generale: Hoe zorgen we dat Heerlen geen tweede Groningen wordt?

SG2024_tweedegroningen_head_large.jpg

Studium Generale: Hoe zorgen we dat Heerlen geen tweede Groningen wordt?

Binnenkort opent in Heerlen het Instituut Mens, Milieu en Mijnbouw Limburg (I3ML). Inwoners van de regio Parkstad kunnen aan dit loket kleine mijnschade melden en hulp krijgen met de afhandeling ervan. Op dinsdagavond 4 juni gaan initiatiefnemers wethouder Casper Gelderblom en onze hoogleraar Overheidsaansprakelijkheid en mijnbouwschade Michiel Tjepkema in gesprek over hoe een rechtvaardige en efficiënte schaderegeling te realiseren. En dus te voorkomen dat Limburg een tweede Groningen wordt.

Het dubbelinterview/debat onder leiding van Jan Sengers vindt plaats in Theater Royal Heerlen en is georganiseerd onder de vlag van Studium Generale en ontmoetingscentrum Podium Royal. De focus ligt op juridische en bestuurlijke aspecten rond de afhandeling van mijnbouwschadeclaims. Na het interview is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.

Praktische informatie

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Het debat/interview is van 20.00 tot 21.30 uur in het Royal Theater, Stationsplein 5 in Heerlen. De toegang is gratis.

Meer Studium Generale

Het doel van Studium Generale is kennis delen en het debat aanjagen met een breed publiek binnen en buiten de universiteit. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Open Universiteit is het programma 2024 in een ietwat nieuw jasje gestoken. Behalve publiekscolleges, zijn er o.a. debatten in samenwerking met Podium Royal Heerlen en colleges in de praktijk. Benieuwd naar het hele programma? Bekijk dan de Studium Generale webpagina en meld je direct aan.