null Subsidie DARPA voor internationaal onderzoeksproject FALCON

MST_DataScience_Python_15775_head_large.jpg
Subsidie DARPA voor internationaal onderzoeksproject FALCON
Dr. Freek Verbeek, universitair docent aan de Open Universiteit, vakgroep informatica, heeft samen met Dr. Binoy Ravindran van Virgina Tech (VS) een forse subsidie binnengehaald voor het onderzoeksproject FALCON. Aan het totale onderzoeksproject is ruim 5 miljoen USD toegekend (omgerekend 4 miljoen euro), waarvan 1 miljoen bestemd is voor de Open Universiteit en 4 miljoen voor haar Amerikaanse onderzoekspartner Virginia Tech, (Virginia Polytechnic Institute and State University). Het project wordt gefinancierd door het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), een instituut van het Amerikaanse ministerie van defensie dat fundamenteel onderzoek ten behoeve van nationale veiligheid financiert.

FALCON: Formal Analysis of Legacy COde domaiNs

FALCON, het onderzoeksproject van Verbeek en Ravindran, staat voor Formal Analysis of Legacy Code domaiNs. De onderzoekers gaan methodes ontwikkelen en evalueren voor het begrijpen en ontwarren van legacy code. Dit is code van systemen die al jaren lang dienst doen binnen een bedrijf of organisatie, maar die niet meer onderhouden, ondersteund en/of begrepen wordt. Ze gaan onderzoek doen naar hoe modellen van dergelijke legacy code kunnen worden gecreëerd, en hoe dit bij kan dragen aan meer veiligheid.

Vierjarig onderzoek

Voor het bedrag dat ter beschikking is gesteld door DARPA kan de Open Universiteit een extra promotieplek, gekoppeld aan het onderzoek, aannemen. Het onderzoek wordt zowel bij de Open Universiteit als bij Virginia Tech uitgevoerd. Het onderzoek start op 1 april 2021 en zal ruim vier jaar duren.