Thema
Hoe kunnen we de publieke gezondheid en de gezondheidszorg verbeteren in het digitale tijdperk? Om deze vraag te beantwoorden helpt het om vanuit verschillende invalshoeken naar gezondheid(zorg) te kijken. Gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van ziekte en gaat over mentaal en sociaal welbevinden, maar ook over leefstijl, zingeving en het voeren van eigen regie. Daarnaast vragen de complexiteit van zorg, de krapte op de arbeidsmarkt en de behoefte aan verdere digitalisering om breed opgeleide zorgprofessionals. Daarom start de Open Universiteit op 1 september 2021 met de master Gezondheidswetenschappen.
Sprekers
Donderdagmiddag 23 september staat bij het symposium de digitale transformatie van de zorg centraal, vrijdagochtend 24 september ligt de focus op cure, care en gezondheidsbevordering in de regio. De sprekers die het thema vanuit eigen perspectief belichten, zijn onder andere dr. Anneke van Veen MD (longarts, CMIO e-health en opleider Canisius Wilhelmina Ziekenhuis), prof. dr. Ab Klink (senior executive advisor PWC, voormalig bestuursvoorzitter VGZ en oud-minister van VWS), Stijn Verstijnen (general manager Netherlands Deliveroo), drs. Edith Schippers (president DSM Nederland en oud-minister van VWS), Roel Goffin (lid Raad van Bestuur Zuyderland), Adriane Keulen (wethouder gemeente Heerlen) en prof. dr. ir. Daan Dohmen, hoogleraar digitale transformatie in de zorg bij de Open Universiteit.
Het uitgebreide programma staat op ou.nl/symposium. Het programma wordt donderdag afgesloten met een 'walking dinner' in samenwerking met DSM. Deelnemers aan het symposium zijn vrijdagmiddag 24 september ook van harte welkom bij de viering van de dies natalis van de Open Universiteit. Diesspreker is prof. dr. Jet Bussemaker (voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving). Een eredoctoraat wordt uitgereikt aan prof. dr. Eric Scherder, hoogleraar Klinische neuropsychologie. Zie voor meer informatie ou.nl/dies.