ALG_Symposium_Dies2021_head_large.jpg
Symposium - 360° kijk op gezondheid.
De zorg van de toekomst.
23 en 24 september 2021
Hoe kunnen we de publieke gezondheid en de gezondheidszorg verbeteren in het digitale tijdperk? Om deze vraag te beantwoorden helpt het om vanuit verschillende invalshoeken naar gezondheid(zorg) te kijken.

Gezondheid

Gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van ziekte en gaat over mentaal en sociaal welbevinden, maar ook over leefstijl, zingeving en het voeren van eigen regie. Daarnaast vragen de complexiteit van zorg, de krapte op de arbeidsmarkt en de behoefte aan verdere digitalisering om breed opgeleide zorgprofessionals. Daarom start de Open Universiteit op 1 september 2021 met de nieuwe master Gezondheidswetenschappen.

Symposium

Ter gelegenheid hiervan vindt dit tweedaags symposium plaats, voorafgaand aan de viering van de 37e dies natalis met als thema '360° kijk op gezondheid'. Donderdagmiddag 23 september staat bij het symposium de digitale transformatie van de zorg centraal, vrijdagochtend 24 september ligt de focus op cure, care en gezondheidsbevordering in de regio.

Livestream

De livestreams van het middagprogramma op donderdag 23 september en het ochtendprogramma op vrijdag 24 september kunnen op deze webpagina teruggekeken worden.

23 september 2021

24 september 2021

 

Programma

Locatie

Het symposium vindt plaats op de Brightlands Smart Services Campus, Smedestraat 2 in Heerlen.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u mailen naar symposium@ou.nl.