null Symposium Emoties en emotieregulatie op het werk

PSY_Symposium_Emoties_14529_head_large.jpg
Leren
Symposium Emoties en emotieregulatie op het werk
Tijdens het symposium Emotions and Emotion Regulation at Work van de vakgroep Arbeids- en organisatiepsychologie presenteren OU-wetenschappers actueel onderzoek naar de rol van emoties op de werkvloer. Het symposium vindt plaats onder leiding van prof. dr Karen van Dam tijdens het congres Emotions van 16 tot 18 oktober aan de Tilburg University.

James Gross

James Gross, gerenommeerd expert van Stanford University op het gebied van emotie en emotieregulatie, treedt op als discussiant tijdens het symposium. Emoties op het werk zijn nog niet zo lang een onderzoeksthema, en de aandacht is in de loop der jaren verschoven van werktevredenheid naar de rol van emoties op het werk. De onderzoekers laten theoretische en praktische implicaties van nieuwe inzichten zien. Zo zal discussie onder meer gaan over manieren waarop organisaties beter op emoties van werknemers kunnen inspelen.

Cognitieve prestaties

Godelieve Hofstee en prof. dr. Annet de Lange, bijzonder hoogleraar Succesvol ouder worden, presenteren resultaten van onderzoek naar de invloed van emotieregulatie op de cognitieve prestaties van verplegers tijdens contact met cliënten in de zorg.
Dr. Marco van Bommel gaat in op de resultaten van een studie naar manieren om emotieregulatie te verbeteren door training gericht op bepaalde cognitieve processen.
Prof. dr. Karen van Dam deed met Israëlische collega’s onderzoek naar de cognitieve en affectieve processen van werknemers tijdens organisatieverandering. En dr. Karen Proost ten slotte presenteert onderzoek naar de impact van angst (als persoonlijkheidstrek en als toestand) op burn-outklachten, dat zij met onderzoekers van de Katholieke Universiteit Leuven uitvoerde.

Meer informatie

Het symposium vindt plaats op donderdag 17 oktober van 14.00 tot 15.30 uur. Het congres Emotions wordt georganiseerd door het Center of Research on Psychological Somatic diseases (CoRPS). 

Meer informatie op de website van het congres.