null Kijk terug: webinar focusopleiding Aarde en duurzaamheid

NW_Webinar_Focusopleiding_02082022_head_large.jpg

Kijk terug: webinar focusopleiding Aarde en duurzaamheid

Op woensdag 11 januari 2023 vond het online webinar Aarde en duurzaamheid plaats. Tijdens dit webinar vertelde dr. ir. Raoul Beunen, universitair hoofddocent en programmaleider van de opleiding Milieu- en natuurwetenschappen alles over de nieuwe focusopleiding Aarde en duurzaamheid. Aansluitend werd uitleg gegeven over hoe studeren aan de Open Universiteit werkt en konden praktische vragen gesteld worden aan studieadviseurs Simone Vijgen en Letty Kok.

Focusopleiding Aarde en duurzaamheid

Extreme hittegolven, droogte, bosbranden en heftige regen- en onweersbuien. Geen plek op de wereld ontkomt nog aan de gevolgen van klimaatverandering. Tegelijkertijd hebben we te maken met andere milieuvraagstukken zoals de stikstofproblematiek, verlies van biodiversiteit, de plasticsoep of luchtvervuiling. Wat zijn precies de onderliggende oorzaken van deze milieuproblemen, en hoe kunnen we ze het beste oplossen? De focusopleiding Aarde en duurzaamheid geeft jou een gedegen inzicht in de relatie tussen mens, aarde en milieu. Met deze wetenschappelijke kennis kun je als een kritische expert feiten en fabels in het milieu- en duurzaamheidsdebat onderscheiden, en constructief meewerken aan het verduurzamen van onze maatschappij.

Wat leer je?

De focusopleiding richt zich in drie cursussen op de basis van de milieuwetenschappen. Je leert welke biologische en chemische processen zich afspelen binnen de aarde en ons milieu. En hoe menselijke activiteiten deze processen in water, bodem en atmosfeer veranderen. Op basis van wetenschap krijg je antwoord op vragen als: Wat gebeurt er in onze atmosfeer door uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Hoe kan het dat de biodiversiteit zo snel achteruitgaat? Waarom heeft Nederland zo’n groot stikstofprobleem? Je krijgt een goed inzicht in oplossingen voor klimaat- en duurzaamheidsvraagstukken. Tot slot leer je wetenschappelijke studies en rapporten over dit thema interpreteren en duiden.

Voor wie?

Wil jij weten hoe het precies zit met klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en andere gevolgen van milieuvervuiling? En goed beslagen ten ijs komen in het debat over milieu- en duurzaamheidsvraagstukken? Dan is de focusopleiding Aarde en duurzaamheid iets voor jou. Voor deze opleiding gelden geen toelatingseisen.

Kijk het webinar terug

Meer informatie focusopleiding Aarde en duurzaamheid

Meer informatie of alvast aanmelden voor de focusopleiding Aarde en Duurzaamheid? Kijk dan op de opleidingspagina.