null Trendsconferentie over de mogelijkheden en uitdagingen van e-assessment

OW_LearnResilInno_head_large.jpg
Leren
Trendsconferentie over de mogelijkheden en uitdagingen van e-assessment
De kwaliteit van toetsen heeft de afgelopen jaren enorm veel aandacht gekregen in het onderwijs en er zijn belangrijke veranderingen geweest in de manier waarop we met toetsen omgaan. Feedback is belangrijker geworden en steeds meer toetsen worden digitaal afgenomen. Maar kun je betrouwbaar toetsen op afstand? Hoe organiseer je feedback voor 5000 studenten? Op 17 mei 2019 is de trendsconferentie van het Welten-instituut gewijd aan de mogelijkheden van e-assessment in de brede zin.

Online toetsen

E-assessments zijn online toetsen. Vroeger dachten we bij online toetsen aan multiplechoice vragen die online werden aangeboden. Tegenwoordig biedt online assessment veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld het toevoegen van multimediaal materiaal, het direct geven van feedback op schrijfproducten, peer-en zelf assessment, eenvoudig monitoren van het leerproces etc. Hierdoor wordt het mogelijk andere manieren van toetsen in te zetten voor grote groepen studenten in het (online/blended) onderwijs.

Fraude voorkomen

Deze mogelijkheden bieden echter ook uitdagingen. Een van de uitdagingen is het voorkomen van fraude bij e-assessment. Hoe voorkom je dat de student tijdens de toets het internet? Of hoe check je dat het thuis gemaakte verslag ook daadwerkelijk door de student zelf gemaakt is?

Praktische voorbeelden

De trendsconferentie e-assessment bevat een mooie mix aan theoretische verdieping rondom e-assessment en veel praktische voorbeelden van huidige ontwikkelingen op dit gebied. De conferentie is bedoeld voor studenten en andere geïnteresseerden die meer willen weten over e-assessment en de mogelijkheden die het biedt voor het onderwijs. 

Ga voor meer informatie en aanmelding naar de conferentiesite.