null Verbeteringsprocessen als vliegwiel voor opkomende economiën

MW_Nonmarket_12645_head_large.jpg
Verbeteringsprocessen als vliegwiel voor opkomende economiën
Organisaties die zich focussen op verbeteringsprocessen gericht op de langere termijn, kunnen een hefboomeffect uitoefenen op de economische ontwikkeling van hun land. Dat werkt vooral wanneer zij dit combineren met kennismanagement en managementinnovatie. Ben Honyenuga uit Ghana en buitenpromovendus aan de Open universiteit, onderzocht en testte een model dat zich specifiek richt op prestatieverbeteringen bij organisaties in 'emerging markets'. Honyenuga promoveert op 10 juli aan de Open Universiteit. De titel van zijn proefschrift luidt 'Knowledge Management, Management Innovation and High Performance Organizations in an Emerging Market'.

Focus op kennismanagement en managementinnovatie

Uit onderzoek onder 186 managers werkzaam bij verzekeringsbedrijven in Ghana concludeert Ben Honyenuga dat organisaties in opkomende economiën hun prestaties aanzienlijk kunnen verbeteren door de vijf aandachtsgebieden voor High Performance Organisaties te combineren met de ontwikkeling van kennismanagement en managementinnovatie. High Performance Organisaties zijn organisaties die minstens vijf tot tien jaar lang significant beter presteren dan vergelijkbare organisaties. Op basis van de resultaten ontwikkelde en testte hij een model dat kan dienen als referentiepunt en ondersteuning bij verbeteringsprocessen in organisaties in Ghana en andere opkomende economiën. Als organisaties zich aan de hand van dit model ontwikkelen tot HPO functioneren zij bovendien als een vliegwiel voor de economische ontwikkeling in hun land.

Over Ben Honyenuga

Ben Quarshie Honyenuga (1968, Nyagbo Gagbefe, Ghana) is Senior Lecturer in Management en decaan van studenten aan Ho Polytechnic, Ghana. Hij is ook de coördinator van Kwame Nkrumah University of Science & Technology-programma's in de Volta-regio van Ghana. Ben Honyenuga behaalde in 2012 een MPhil-graad aan de School of Management van de Universiteit Maastricht. Hij behaalde ook een MPA-graad aan de Business School van de Universiteit van Ghana in 2004 en de graad Bachelor of Arts aan de Kwame Nkrumah Universiteit voor Wetenschap en Technologie in Kumasi (Ghana) in 1997. Honyenuga kreeg in juni 2011 de award voor Academisch Personeel tijdens de maiden Alumni Excellence Awards in Ho Polytechnic. Zijn onderzoek richt zich op kennismanagement, innovatiemanagement en High Performance Organizations. Ben Honyenuga voltooide zijn doctoraat aan de Open Universiteit als resultaat van een samenwerking tussen de Maastricht School of Management en de OU en vond deze academische omgeving onder leiding van zijn promotores.

Promotie

Ben Quarshie Honyenuga verdedigt zijn proefschrift 'Knowledge Management, Management Innovation and High Performance Organizations in an Emerging Market' op vrijdag 10 juli 2015 om 16.00 uur aan de Open Universiteit. Honyenuga is buitenpromovendus bij de faculteit Management, Science & Technology en woont en werkt in Ghana. Zijn promotores zijn prof. dr. R.S.J. Tuninga en dr. P.W.Th. Ghijsen.