Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer lezen
Via Augmented Reality leren hoe je met ultrasound de halsslagader onderzoekt
Trainingen efficiënter, betaalbaarder en boeiender maken door draagbare technieken in te zetten. Dat is een van de doelen van het Europese WEKIT project waar het Welten-instituut aan deelneemt. Een van de dit jaar uitgevoerde testen was met een medische training. De deelnemers werden getraind in het gebruiken van een ultrasound machine om de halsslagader te onderzoeken. Daarbij werd gebruik gemaakt van Augmented Reality.

Goede spoedcursus

Deelnemers aan de test waren medische experts en stagiairs, waaronder veel 6e-jaars studenten geneeskunde die nog niet eerder met een ultrasoundmachine hadden gewerkt. Ze leerden de basisstappen voor het gebruik van ultrasound aan, inclusief het bewegen van de sonde, en voor het krijgen van goede kwaliteit echografieën. De deelnemers vonden het een positieve ervaring en vonden dat ze op deze manier een goede spoedcursus kregen in het gebruik van ultrasound.

Leerscenario ontwikkelen

De test begon met het opzetten van een leerscenario. Daarbij werd gebruik gemaakt van de WEKIT.One.Recorder die de onderzoekers van het Welten-instituut hebben ontwikkeld. Dit scenario werd vervolgens ingeladen in de WEKIT.One.Player. De player toonde de studenten deelnemers via Augmented Reality hoe ze de ultrasound apparatuur moesten gebruiken.

Over WEKIT

WEKIT is een Europees project dat innovatieve bedrijfstrainingen ontwikkelt en test waarin gebruik gemaakt wordt van wearables: draagbare technologieën zoals een smartwatch of kleding met sensoren. De Open Universiteit is een van de partners in het project. De testen die dit jaar worden uitgevoerd in de geneeskunde, de luchtvaart en de ruimtevaart hebben als doel te onderzoeken of je met die technieken trainingen efficiënter, betaalbaarder en boeiender kunt maken.

Lees meer over WEKIT of bekijk de video.

Meer nieuws van het Welten-instituut.