null Video-opname kick-off Studium Generale 2020-2021 beschikbaar

ALG_Studium_Generale_2020_head_large.jpg
Video-opname kick-off Studium Generale 2020-2021 beschikbaar
De Open Universiteit organiseerde 3 oktober 2020 drie publiekscolleges door hoogleraren in het SCHUNCK Glaspaleis in Heerlen. Deze publiekscolleges werden ingeleid door rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens en vormden de kick-off van de Studium Generale-collegereeks door hoogleraren in het academisch jaar 2020-2021. Het vervolg van de collegereeks staat gepland vanaf november. Alle Studium Generale-colleges in deze reeks zijn kosteloos toegankelijk.

Programma 3 oktober 2020

De Open Universiteit (OU) bood tijdens de aftrap van de nieuwe collegereeks in Heerlen drie colleges over actuele thema's, gegeven door hoogleraren van de OU: 

  • em. prof. dr. Marie-José Enders, emeritus hoogleraar Antrozoölogie: Gezelschapsdieren en het tegengaan van sociale isolatie en eenzaamheid.
  • prof. dr. Catherine Bolman, hoogleraar eHealth-toepassingen bij kwetsbare groepen: Ouderen beter betrekken bij digitalisering en eHealth.
  • prof. dr. Willem Vermeend, hoogleraar Economie 4.0: De economie en maatschappij van morgen. 

Video van kick-off

Bekijk onderstaand de video van de start van de collegereeks met interviews met de hoogleraren.

Studium Generale-colleges vervolg

In november 2020 en februari, maart, april, mei en juni 2021 staat het vervolg van de reeks Studium Generale-colleges in de Limburgse Parkstadbibliotheken en de studiecentra, op diverse locaties in het land en in Vlaanderen, gepland. 

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden op de website van Studium Generale.