null Waarom zijn zwangere vrouwen soms zo verstrooid?

PSY_Levensloop_13720_head_large.jpg
Gezondheid
Waarom zijn zwangere vrouwen soms zo verstrooid?
Op 22 januari 2019 vinden in AIR in Amsterdam de opnamen plaats van de volgende collegereeks van de Universiteit van Nederland. Thema is 'Oh baby' en Renate de Groot, hoogleraar bij de Open Universiteit, is een van de sprekers. De titel van haar bijdrage is: Waarom zijn zwangere vrouwen soms zo verstrooid?

Je telefoon in de koelkast

Je telefoon terugvinden in de koelkast of geen idee hebben waarom je ook alweer naar de supermarkt ging? Het zijn typische kenmerken van de zwangerschap. Maar waar wordt deze onhandigheid toch door veroorzaakt? Renate de Groot vond een opvallende daling van het vetzuur omega-3 bij zwangere vrouwen. Waarom deze daling tot die verstrooidheid leidt bij zwangere vrouwen, hoor je in dit college!

Dagelijks mini-college

De Universiteit van Nederland biedt universitair docenten en hoogleraren een platform om speciaal voor een groot publiek een mini-college te geven. Elke week wordt een nieuw thema behandeld. En elke werkdag komt om 20.30 uur een college van 15 minuten online. Als u de opnames wilt bijwonen, kunt u zich via de website van Universiteit van Nederland aanmelden. De uitzenddata van de colleges die op 22 januari worden opgenomen zijn nog niet bekend.

Deze collega's van Renate de Groot gingen haar voor met hun mini-colleges.