null Ward Ooms wint Kremers Award 2019

Abstract_Ambassadeur_16050_head_large.jpg
Ward Ooms wint Kremers Award 2019
Dr. Ward Ooms, assistant professor of Innovation Management, won 30 november 2019 de Kremers Award 2019 in de categorie PhD. De Kremers Award is een prijs voor scripties en proefschriften over sociaal-economische herstructurering van een regio. Dr. Sjeng Kremers reikte de prijs, een geldbedrag van 5.000 euro, persoonlijk uit.

Terechte winnaar

Ward Ooms won in de categorie PhD met zijn proefschrift 'Innovation through collaboration: challenging the assumptions'. Hij promoveerde hiermee aan de Open Universiteit.

Juryvoorzitter Sjeng Kremers was lovend over Wards proefschrift. Ward onderzocht of samenwerking inderdaad leidt tot innovatie. En wanneer en onder welke omstandigheden en voorwaarden samenwerking tot innovatie kan leiden. Daarbij is het sociale aspect belangrijk. Kremers was bovendien onder de indruk van de innovatieve scenario’s voor sociaal economische ontwikkeling. Ook vond de jury de theoretisch fundering van het proefschrift stevig en de conclusies toepasbaar. Bovendien bestudeerde Ward vele regio’s, clusters en cases in Europa én in Nederland. Inclusief Brainport. Een terechte winnaar dus, aldus de jury.

Ward: 'Het is een groot compliment de Kremers Award 2019 te mogen ontvangen uit handen van dr. Sjeng Kremers. Zeker als je beseft welke cruciale rol hij speelde in de sociaaleconomische herstructurering van Zuid-Limburg en dat hij daarmee onze regio weer toekomstperspectief heeft gegeven.'

Over de Kremers Award

De tweejaarlijkse prijs is een initiatief van Stichting Behoud Mijnhistorie. Met de scriptieprijzen wil de stichting de lessen die geleerd zijn uit de mijnsluiting in Zuid-Limburg levend houden. Voor de editie 2019 leverde dat zes nominaties op in de categorieën PhD, master en bachelor.

Over Ward Ooms

Ward Ooms (Eindhoven, 1989) studeerde Business Administration aan de Radboud Universiteit Nijmegen en behaalde in 2011 mastertitel met een specialisatie in Innovatiemanagement. In 2015 won hij de Best Paper Award 2015 van het journal Creativity and Innovation Management voor zijn werk. Naast zijn onderzoek geeft Ward onder meer cursussen Innovatiemanagement en workshops in Research Design.


Photocredit: Luc Hommes