null Webinar: Iedereen weet waar je woont, is dat erg?

RW_Webinar_AnnaBerlee_head_large.jpg
Webinar: Iedereen weet waar je woont, is dat erg?
De faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit en de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV) organiseren maandelijks gezamenlijk een webinar over uiteenlopende onderwerpen. In het eerstvolgende webinar op maandag 4 april gaat prof. mr. Anna Berlee, hoogleraar Gegevensbescherming en privacyrecht, in op het spanningsveld tussen het belang van openbaar beschikbare persoonsgegevens en de bescherming daarvan. Het webinar start om 19.00 uur en is middels een livestream te volgen. Aanmelden is nu mogelijk.

Inhoud

Heb je een koophuis of een eenmanszaak? Binnen enkele minuten kan iedereen in openbare registers opzoeken waar je woont, of je nu minister, advocaat, journalist, slager of accountmanager bent. Met als resultaat veelal niets, maar soms ongewenste reclame, mannen met fakkels voor deuren van ministers, journalisten met bakstenen door hun raam of een ontevreden cliënt die je thuis komt opzoeken.

Nu het steeds gemakkelijker wordt om dit soort gegevens op te vragen, wordt het spanningsveld tussen openbaarheid van persoonsgegevens en het privacyrecht ook duidelijker. Openbare registers opdoeken is niet de oplossing, maar hoe dan om te gaan met persoonsgegevens in het openbaar?

Aanmeldinformatie

Bij dit (gratis) webinar is iedereen welkom. Het webinar start op maandag 4 april om 19.00 uur en is te volgen middels een livestream. Tijdens de sessie is het mogelijk om vragen te stellen via de chatfunctie. Interesse om het webinar te volgen? Vul dan hier het aanmeldformulier in; de link om deel te nemen volgt op 4 april. Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 3 april. De duur van het webinar is circa 60 minuten.

Over de spreker

Prof. mr. Anna Berlee is hoogleraar Gegevensbescherming en privacyrecht aan de Open Universiteit.