null Webinar: De maatschappelijke prijs van ondermijnende criminaliteit

RW_Webinar_EmileKolthoff_OndermijnendeCriminaliteit_head_large.jpg
Webinar: De maatschappelijke prijs van ondermijnende criminaliteit
De faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit en de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV) organiseren maandelijks gezamenlijk een webinar over uiteenlopende onderwerpen. In het eerstvolgende webinar op maandag 4 oktober 2021 gaat prof. dr. Emile Kolthoff, hoogleraar Criminologie, in op de maatschappelijke schade van ondermijnende criminaliteit. Het webinar start om 19.00 uur en is middels een livestream te volgen. U kunt zich nu aanmelden.

Inhoud

Het onderwerp ondermijning staat volop in de belangstelling en zowel de lokale als de landelijke politiek maken er een onderwerp bij de verkiezingen van. De roep om meer geld en meer politie is alom tegenwoordig. Maar wat is ondermijning eigenlijk en vooral: wat is het niet? In welke sectoren speelt ondermijning een rol en hoe dan? En wat merkt de burger ervan en kan die zelf een rol spelen bij het tegengaan van ondermijning? Na een algemene inleiding op het thema ondermijning worden al deze zaken verkend aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden en kunnen de deelnemers in discussie gaan met de inleider.

Aanmeldinformatie

Bij dit (gratis) webinar is iedereen welkom. Het webinar start op maandag 4 oktober om 19.00 uur en is te volgen middels een livestream. Tijdens de sessie kunt u vragen stellen via de chatfunctie. U kunt zich aanmelden voor het webinar door het aanmeldformulier in te vullen. U ontvangt op 4 oktober een link om deel te nemen. Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 3 oktober. De duur van het webinar is circa 60 minuten.

Over de spreker

Prof. dr. Emile Kolthoff is hoogleraar criminologie aan de Open Universiteit en lector ondermijning bij het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool.