null Whitepaper over 'digitale tweelingen'

INF_ DigitalTwins_13459_head_large.jpg
Whitepaper over 'digitale tweelingen'
Met de publicatie van het whitepaper 'Digital Twins: Virtual representations of physical systems' van OU-onderzoeker Deniz Iren is de aftrap gegeven van een serie whitepapers rond Actionable data science. Deze serie is een initiatief van CAROU, het Center for Actionable Research van de Open Universiteit.

Digital twins

Een digital twin, oftewel 'digitale tweeling', is een virtuele kopie van een fysiek systeem: een replica die in een computer leeft en precies dezelfde data verwerkt en hetzelfde reageert als het eigenlijke systeem. Je kunt de kopie gebruiken om bijvoorbeeld dingen uit te proberen of ontwikkelingen te simuleren. De 'twin' kan je laten zien welke veranderingen er in het verleden zijn doorgevoerd en kan voorspellen wat er in de toekomst gebeurt. Je kunt de twin gebruiken om een systeem op afstand te besturen of om mensen te trainen in het omgaan met het systeem.
Deniz Iren, onderzoeker bij de CAROU en de faculteit Bètawetenschappen van de Open Universiteit, legt het principe uit, vertelt wat de functies en de verwachte waarde zijn voor bedrijven. Hij bespreekt de implementatie, en de theoretische en praktische uitdagingen van dit fascinerende fenomeen.

Whitepaper series

CAROU staat voor wetenschappelijk onderzoek dat van waarde is voor bedrijven en maatschappij. CAROU streeft ernaar academische en wetenschappelijke kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dat is dan ook het doel van de whitepapers serie. Elke uitgave duikt in een onderzoeksonderwerp, legt uit waar het over gaat en hoe je het kunt toepassen / wat de toegevoegde waarde is voor bedrijven en maatschappij.

Download de Whitepaper Digital Twins: Virtual representation of physical systems.