null Workshop gebruikerservaring EviDENce over het project digitale geesteswetenschappen

CW_EviDENce_SusanHogervorst_head_large.jpg
Leren
Workshop gebruikerservaring EviDENce over het project digitale geesteswetenschappen
Hoe doorzoek je gedigitaliseerde tekstverzamelingen? Hoe vind je fragmenten die niet uw ingevoerde trefwoorden bevatten, maar toch relevant zijn? Hoe bepaal je als onderzoeker de relevantie van de bronteksten die je hebt ontdekt? Kun je ook de beoordeling van de relevantie van een tekst automatiseren? En wat levert dit op voor humaniora-onderzoek? Op 15 november 2019 wordt in Amsterdam een workshop gegeven voor zowel ervaren onderzoekers als promovendi en masterstudenten.

Onze workshop vertrekt van deze vragen en is bedoeld om geesteswetenschappers te laten kennismaken met de door ons ontwikkelde zoekfunctie en om ideeën te verzamelen en te bespreken over de bruikbaarheid en de mogelijke impact van deze tool voor geesteswetenschappelijk onderzoek. De tool is ontwikkeld als onderdeel van het ADAH-project EviDENce-Ego Documents Event modelling. Hoe mensen zich geweld herinneren, gefinancierd door Clariah en eScience.

Geesteswetenschappers met interesse in digitale geesteswetenschappen kunnen deelnemen. Er is ruimte voor 20 deelnemers. Tijdens de workshop zullen de deelnemers werken met een verzameling Nederlandstalige egodocumenten en transcripties van interviews. Er is geen specifieke voorkennis of installatie van software vereist.

Aanmelden

Voor deelname aan de workshop graag vooraf aanmelden bij susan.hogervorst@ou.nl.

Locatie

  • Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis - zaal Max Nettlau
    Cruquiusweg 31, 1019AT Amsterdam
  • 15 november 2019
  • 10.00-16.00 uur

Kijk voor meer informatie over EviDENce op de projectwebsite Esciencecentre*.

*De projectwebsite is inmiddels opgeheven.