ALG_Dies_2022_head_large.jpg

Dies natalis 2022


Op vrijdag 23 september 2022 vieren we de 38ste dies natalis van de Open Universiteit. De academische zitting vindt plaats in Heerlen en start om 15.00 uur. Het belooft een bijzondere dies natalis te worden. Na de diesrede zal de Open Universiteit drie eredoctoraten uitreiken. Ook maakt de rector magnificus de winnaar bekend van de Wetenschapsprijs 2022. Binnenkort zal de aanmelding geopend worden. Iedereen is van harte welkom!

Programma 2022

Het centrale thema dit jaar is gegevensbescherming. Na de opening door rector magnificus prof. dr. Theo J. Bastiaens houdt mr. Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens en vice-voorzitter van European Data Protection Board de diesrede. Vervolgens vindt de uitreiking van de eredoctoraten plaats aan:

  • prof. dr. Kim Putters, hoogleraar Beleid en sturing van de zorg in de veranderende verzorgingsstaat aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vanaf 16 september 2022 voorzitter van de Sociaal-Economische Raad;
  • prof. dr. Michal Bobek, voormalig advocaat generaal bij het Hof van Justitie van de Europese Unie, momenteel rechter bij het Administratief Hooggerechtshof van Tsjechië en gasthoogleraar aan verschillende universiteiten in Europa;
  • prof. dr. Pattie Maes, hoogleraar Media Arts and Sciences aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Aansluitend reikt de rector magnificus de Wetenschapsprijs 2022 uit aan een jonge onderzoeker verbonden aan de Open Universiteit die zich onderscheidt door uitzonderlijke onderzoeksprestaties. De zes genomineerden zijn inmiddels bekend gemaakt.

Na de afsluiting van de academische zitting vindt een receptie plaats.

Aftermovie dies natalis 2021

Bekijk hier een korte impressie van de viering van de 37e dies natalis op vrijdag 24 september 2021. Het thema van deze dies was '360 graden kijk op gezondheid'. Prof. dr. Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en prof. dr. Theo J. Bastiaens, rector magnificus Open Universiteit gaven een rede. Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit, ontving een eredoctoraat van de Open Universiteit.

Eerdere diesvieringen