ALG_DiesNatalis2021_head_large.jpg
Dies natalis 2021
360° kijk op gezondheid
Op vrijdag 24 september 2021 vierde de Open Universiteit haar 37e dies natalis in Theater Heerlen. Het thema van deze dies was '360 graden kijk op gezondheid'. Prof. dr. Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en prof. dr. Theo J. Bastiaens, rector magnificus Open Universiteit gaven een rede.

Eredoctoraat

Tijdens de academische plechtigheid ontving prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam het eredoctoraat van de Open Universiteit. Erepromotor was prof. dr. Lilian Lechner, hoogleraar Gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit.

OU Wetenschapsprijs

Volgens traditie wordt tijdens de viering ook de OU Wetenschapsprijs uitgereikt aan een onderzoeker verbonden aan de Open Universiteit die zich onderscheidt door uitzonderlijke onderzoeksprestaties. De prijs werd dit jaar toegekend aan dr. Wim Lambrechts (faculteit Managementwetenschappen).

Aftermovie

Bekijk hier een korte impressie van deze 37e dies natalis.

Dies natalis terugkijken

U kunt de academische zitting hieronder terugkijken.

Symposium

Voorafgaand aan de viering van de dies natalis vond een tweedaags symposium plaats rond hetzelfde thema. Donderdag 23 september stond de digitale transformatie van de zorg centraal, vrijdag 24 september lag de focus op cure, care en gezondheidsbevordering in de regio. De opnames zijn terug te zien op 'Symposium - 360° kijk op gezondheid'.

Eerdere diesvieringen