null Beschikbaar in open access: Sustainable careers across the lifespan: Moving the field forward

MW_Publicatie_Duurzaam_Loopbaanperspectief_10471_head_large.jpg
Beschikbaar in open access: Sustainable careers across the lifespan: Moving the field forward
Recent verscheen een speciale uitgave van het Open Access tijdschrift 'Journal of Vocational Behavior'. Prof. dr. Beatrice Van der Heijden en prof. dr. Judith Semeijn, beiden verbonden aan de faculteit Managementwetenschappen, maakten deel uit van de gastredactie. De speciale uitgave besteedt in de vorm van een aantal Engelstalige - wetenschappelijke - artikelen aandacht aan het duurzaam loopbaanperspectief.

Duurzaam loopbaanperspectief

Het duurzaam loopbaanperspectief onderscheidt zich van andere loopbaanparadigma's door een expliciete en sterke focus op zowel individuele als contextuele elementen met betrekking tot loopbaanmanagement. Loopbanen zijn, en blijven, grotendeels een fenomeen op individueel niveau. Dit komt ook tot uiting in onderzoek dat zich voornamelijk richt op wat individuen kunnen doen om een succesvolle en duurzame carrière te creëren. Toch spelen werkgevers een belangrijke rol in de duurzaamheid van individuele loopbanen gedurende het hele leven, omdat ze uiteenlopende werkervaringen, ontwikkelingsmogelijkheden en ondersteuning bieden voor het evenwicht tussen werk en privéleven. Het duurzame loopbaanperspectief benadrukt de cruciale rol van Human Resource Management en een door de werkgever ondersteund loopbaanmanagement bij het bevorderen van de productiviteit, de gezondheid en het geluk van werknemers in hun loopbaan.

Publicatie

De publicatie 'Sustainable careers across the lifespan: Moving the field forward' is een samenwerking van Beatrice Van der Heijden, Ans De Vos, Jos Akkermans, Daniel Spurk, Judith Semeijn, Mandy Van der Velde en Mel Fugate en is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift 'Journal of vocational behavior'. De publicatie is gratis te downloaden in open access.